Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Két táska túrázáshoz a New Looxstól
  Ha kicsit ki akarsz tűnni a tömegből.
Keresztül a Dunántúl dombjain és hegyein
  Hungarian (half)Divide élménybeszámoló (2022)
Schwalbe Hurricane tartós teszt
Már több mint 3 000 km a gumiban.
Bikepacking táskák
  Szerkesztőségünkben landolt egy hatalmas csomag, amelyet kibontva bikepacking táskák tömkelege bukkant elő. Most ezeket mutatjuk be nektek.
Bikepacking stílusról kezdőknek
  Soha nem volt még könnyebb "csak úgy elindulni", egy bringával és néhány táskával.
prev
next

kerekparut

Folyamatban a felújítás Győr és Dunaszeg között

A Magyar Közút Nzrt. a közbeszerzésen kiválasztott kivitelezővel (a Strabaggal) szerződést kötött az EuroVelo 6 hálózat részét képző, Győr és Dunaszeg közötti kerékpárút felújítására. A munkálatok során Győr–Dunaszeg– Gyulamajor között a külterületi, a Közút által üzemeltetett szakaszokon újítják fel a kerékpárutat.  A harmincéves, repedt, töredezett, fagyökerektől felnyomódott aszfaltra ráfér a helyreállítás.

A kivitelezés során a növényzettel benőtt padkát lenyesik, majd a burkolaton kialakult kereszt- és hosszirányú repedéseket tisztítják, kiöntik a hézagokat. Ahol így nem javítható, ott az összetört burkolatfelületeknél új pályaszerkezetet kell építeni, majd új kopóréteget építenek rá. A felújított kerékpárút mellett két oldalon új padka épül, az út és a kerékpárút között új vízelvezető árkot alakítanak ki. 

Az építéssel érintett szakaszokon a kerékpárutat lezárják. A munkaterület mellett „saját felelősségre tolt kerékpárral lehet közlekedni", vagy az országúton folytathatják útjukat a kerékpárosok. A kivitelezés várhatóan három hónapig tart majd. 

Forrás: kisalfold.hu