Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
Cateye Micro Wireless computer
  Avagy van-e hagyományos kerékpáros computerekre szükség az okostelefonok világában?
Cube Cargo Hybrid
  Egy igazi különlegességet sikerült a tavasszal kipróbálni, amelynek a tapasztalatait megosztom most veletek.
prev
next

kerekparut

Folyamatban a felújítás Győr és Dunaszeg között

A Magyar Közút Nzrt. a közbeszerzésen kiválasztott kivitelezővel (a Strabaggal) szerződést kötött az EuroVelo 6 hálózat részét képző, Győr és Dunaszeg közötti kerékpárút felújítására. A munkálatok során Győr–Dunaszeg– Gyulamajor között a külterületi, a Közút által üzemeltetett szakaszokon újítják fel a kerékpárutat.  A harmincéves, repedt, töredezett, fagyökerektől felnyomódott aszfaltra ráfér a helyreállítás.

A kivitelezés során a növényzettel benőtt padkát lenyesik, majd a burkolaton kialakult kereszt- és hosszirányú repedéseket tisztítják, kiöntik a hézagokat. Ahol így nem javítható, ott az összetört burkolatfelületeknél új pályaszerkezetet kell építeni, majd új kopóréteget építenek rá. A felújított kerékpárút mellett két oldalon új padka épül, az út és a kerékpárút között új vízelvezető árkot alakítanak ki. 

Az építéssel érintett szakaszokon a kerékpárutat lezárják. A munkaterület mellett „saját felelősségre tolt kerékpárral lehet közlekedni", vagy az országúton folytathatják útjukat a kerékpárosok. A kivitelezés várhatóan három hónapig tart majd. 

Forrás: kisalfold.hu