Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
prev
next

Új lendületet kaphat a hazai aktív- és ökoturizmus.

Rövid hírként beszámolunk arról, hogy tegnap egy sajtótájékoztató keretén belül bejelentették az Aktív és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ létrejöttét. Felügyeletét az aktív Magyarországért felelős kormánybiztosra látja el.

Az újonnan létrejövő szervezet célja, a fejlesztéseket, és a különböző fenntartóhoz tartozó turisztikai intézmények működését koordinálja, illetve hatékonyabbá tegye. A létrejövő Központ nem fog ellátni beruházási és üzemeltetési feladatokat.

Feladata lesz az előbb említettek mellett az, hogy az elmúlt évek fejlesztéseit megismertesse a nagyközönséggel, a látogatóközpontok és egyéb közjóléti épületek (pl. kilátók, erdei szálláshelyek) látogatószámát növelje. A természetjárás és a természetvédelem néha egymással ellentétesnek tűnő igényeit összehangolja. Népszerűsítse az aktív életmódot, a természetközeli kikapcsolódást, növelje a természetszerető, a természetet óvó, környezettudatos emberek számát.

Reméljük, mi kerékpárosok is érzékelni fogjuk ennek az új szervezetnek előnyeit.