Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Két táska túrázáshoz a New Looxstól
  Ha kicsit ki akarsz tűnni a tömegből.
Keresztül a Dunántúl dombjain és hegyein
  Hungarian (half)Divide élménybeszámoló (2022)
Schwalbe Hurricane tartós teszt
Már több mint 3 000 km a gumiban.
Bikepacking táskák
  Szerkesztőségünkben landolt egy hatalmas csomag, amelyet kibontva bikepacking táskák tömkelege bukkant elő. Most ezeket mutatjuk be nektek.
Bikepacking stílusról kezdőknek
  Soha nem volt még könnyebb "csak úgy elindulni", egy bringával és néhány táskával.
prev
next

 kerekparut003

A projektek részeként megállók, fogadó állomások, szolgáltató helyek, vízi turisztikai központ és kerékpárutak készülnek.

A Tolna Megyei Önkormányzat három projekt keretében turisztikai fejlesztéseket valósít meg a folyó Ozorától Szekszárdig tartó, 85 kilométeres szakasza mentén.

Elsőként a vízi megállók kivitelezése kezdődhet el, majd a kerékpárutak építése és kijelölése, végül a szekszárdi vízitúraközpont kialakítása. A Sió-projekt teljes befejezése 2020-as idegenforgalmi szezon kezdetére várható.

Az első ütemben az úszó stégekből, lépcsőből álló kiszálló helyeket építenek a folyó menti településeken. A második lépcsőben 62 kilométernyi kerékpárutat hoznak létre a Sió mellett; ebből Szekszárd és Harc között, nyolc kilométeren új út épül a folyó töltésén, Harctól Simontornyáig a 6317-es úton jelölnek ki kerékpárutat. A harmadik szakaszban a szekszárdi Sión  kerékpárokkal, kajakkal, kenuval, fitneszeszközökkel felszerelt turisztikai bázis épül.

A kerékpárutak várható napi forgalma 1000-2000 kerékpáros lesz. Mire a szolgáltatások teljes mértékben kiépülnek, a tervek szerint a Sió mente kedvelt turista hely lesz. Reményeik szerint, most a Duna-töltésen zajló kerékpáros turizmus közönségének egy része átpártol a Sióhoz.

sio csatorna

A Sió vagy Sió csatorna jelentős folyó a Dunántúlon. Hossza 120,8 km. Eredetileg természetes vízfolyás volt, amely ma a Balaton vízszintjének szabályozását biztosítja valamint összeköttetést teremt a Balaton és Európa víziút rendszere között. Somogy, Fejér és Tolna megyék területét érinti. A Sárvíz folyó Sióagárdnál, a Kapos pedig Tolnanémedinél torkollik a Sióba. A pécsi püspökség alapítólevelében 1009-ben még Ozora néven szerepel.

Forrás: wikipedia