Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Teszt: Lazer Roller + Net bukósisak
  Figyi ez ár/értékben nagyon jó!
Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
prev
next

 kerekparut003

A projektek részeként megállók, fogadó állomások, szolgáltató helyek, vízi turisztikai központ és kerékpárutak készülnek.

A Tolna Megyei Önkormányzat három projekt keretében turisztikai fejlesztéseket valósít meg a folyó Ozorától Szekszárdig tartó, 85 kilométeres szakasza mentén.

Elsőként a vízi megállók kivitelezése kezdődhet el, majd a kerékpárutak építése és kijelölése, végül a szekszárdi vízitúraközpont kialakítása. A Sió-projekt teljes befejezése 2020-as idegenforgalmi szezon kezdetére várható.

Az első ütemben az úszó stégekből, lépcsőből álló kiszálló helyeket építenek a folyó menti településeken. A második lépcsőben 62 kilométernyi kerékpárutat hoznak létre a Sió mellett; ebből Szekszárd és Harc között, nyolc kilométeren új út épül a folyó töltésén, Harctól Simontornyáig a 6317-es úton jelölnek ki kerékpárutat. A harmadik szakaszban a szekszárdi Sión  kerékpárokkal, kajakkal, kenuval, fitneszeszközökkel felszerelt turisztikai bázis épül.

A kerékpárutak várható napi forgalma 1000-2000 kerékpáros lesz. Mire a szolgáltatások teljes mértékben kiépülnek, a tervek szerint a Sió mente kedvelt turista hely lesz. Reményeik szerint, most a Duna-töltésen zajló kerékpáros turizmus közönségének egy része átpártol a Sióhoz.

sio csatorna

A Sió vagy Sió csatorna jelentős folyó a Dunántúlon. Hossza 120,8 km. Eredetileg természetes vízfolyás volt, amely ma a Balaton vízszintjének szabályozását biztosítja valamint összeköttetést teremt a Balaton és Európa víziút rendszere között. Somogy, Fejér és Tolna megyék területét érinti. A Sárvíz folyó Sióagárdnál, a Kapos pedig Tolnanémedinél torkollik a Sióba. A pécsi püspökség alapítólevelében 1009-ben még Ozora néven szerepel.

Forrás: wikipedia