Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
Cateye Micro Wireless computer
  Avagy van-e hagyományos kerékpáros computerekre szükség az okostelefonok világában?
Cube Cargo Hybrid
  Egy igazi különlegességet sikerült a tavasszal kipróbálni, amelynek a tapasztalatait megosztom most veletek.
prev
next

11esfelujitasa04

Aki most kerekezik rajta, nem látja a Strabag embereit és gépeit. Mi történt? Sztrájk, szerződésbontás?

Minap beszámoltunk a 11-es melletti kerékpárút felújításának tempós és szép eredményt hozó felújításáról. Aki azonban most kerekezik rajta, nem látja a Strabag embereit és gépeit, november 23-án elhagyták a munkaterületet. Mi történt? Sztrájk, szerződésbontás?
Szerencsére semmi ilyen, a vénasszonyok nyarát hirtelen felváltó, rekord-hideget hozó időjárás-változás kényszerítette ki az ideiglenes leállást, de nem fagyhalálról, hanem csak téli álomról van szó. Bizonyos hőmérséklet alatt ugyanis nem lehet aszfaltozni, sőt rendeletileg tiltott is.

11esfelujitasa05

Nagyon helyes, nehogy úgy járjanak, mint az „átkosban” a szekszárdiak: a pártszervezet erőltette, hogy november 7-ikére, a Nagy Októberi Szocialista Forradalom (igen, nagy kezdőbetűkkel kellett írni) ünnepére legyen kész. Fagyban aszfaltoztak, aztán az átadás után kezdhették újra. Itt nem így lesz, az elkészült szakasz tartósnak ígérkezik, a többit pótolják, amint visszavonul Tél Tábornok.

Egyébként végigjártam az útvonalat, és úgy találtam, hogy ott is jobb a korábbinál, ahol még nem készült el: eltűntek a dobbantók, gyökérbordák, mély repedések, elég simán gurul rajta a bringa.