Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Látni és látszani. Nappal is!
  Az hogy te látsz, nem jelenti azt, hogy téged is látnak.
Okostelefon a balszerencsés bringás védelmében
   Ha egyedül tekersz, ott az esély egy olyan balesetre, amikor senki nem tudja rólad, hol és milyen állapotban fekszel.
Nyugati Bástya kerékpártúra 3/1
   Korán keltünk, hogy az augusztusi forróságot és a budapesti forgalmat minél jobban elkerüljük.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
prev
next

tiszato hid 2018 01

Megnéztem!

Pénteken részt vettem az Eger és Poroszló között kijelölt kerékpáros turisztikai útvonal átadásán és bejárásán. (Erről bővebb beszámoló hamarosan.) A Poroszlón a napi program végén, Bornemisza János a település polgármestere a sajtótájékoztatón többek között azt is megemlítette, hogy jó ütemben halad a Poroszlót Tiszafüreddel összekötő kerékpárút építése.

tiszato hid 2018 03

A melegítő nadrágos úr, Bornemisza János a település polgármestere. Sportos megjelenésének az az oka, hogy a bevezetőben említett új kerékpáros turisztikai útvonalon Mezőkövesd és Poroszló között ő is velünk kerékpározott.

A község vezetője azt is elmondta, hogy a Tisza-tó körüli kerékpárút befejezéséhez hiányzó 9 km-es szakaszon megkezdődött a munka. A kivitelezőnek többek között 3 hidat is kell építeni. A jelen állás szerint 2019 decemberére fog elkészülni a munka.

tiszato hid 2018 02

A weben találtam ezt a látványteret, a mely a Tisza híd megtoldását mutatja. (www.specialterv.hu)

A szakemberek azt várják, hogy ezzel az útvonal biztonságosabbá válik és tovább fog növekedni a tavat megkerülő kerékpárosok száma. A polgármester azt is elmondta, hogy jelenleg a helyi idegenforgalom húzóereje a kerékpáros turizmus (megelőzve a horgászokat) és mindent megtesznek, hogy a kerékpárosok minőségi szolgáltatásokat kapjanak a tó körül.

A sajtótájékoztató után meglátogattam az építkezés helyszínét és készítettem nektek néhány fotót az építkezés jelen állásáról.

tiszato hid 2018 04

tiszato hid 2018 05