Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
Cateye Micro Wireless computer
  Avagy van-e hagyományos kerékpáros computerekre szükség az okostelefonok világában?
Cube Cargo Hybrid
  Egy igazi különlegességet sikerült a tavasszal kipróbálni, amelynek a tapasztalatait megosztom most veletek.
prev
next

tiszato hid 2018 01

Megnéztem!

Pénteken részt vettem az Eger és Poroszló között kijelölt kerékpáros turisztikai útvonal átadásán és bejárásán. (Erről bővebb beszámoló hamarosan.) A Poroszlón a napi program végén, Bornemisza János a település polgármestere a sajtótájékoztatón többek között azt is megemlítette, hogy jó ütemben halad a Poroszlót Tiszafüreddel összekötő kerékpárút építése.

tiszato hid 2018 03

A melegítő nadrágos úr, Bornemisza János a település polgármestere. Sportos megjelenésének az az oka, hogy a bevezetőben említett új kerékpáros turisztikai útvonalon Mezőkövesd és Poroszló között ő is velünk kerékpározott.

A község vezetője azt is elmondta, hogy a Tisza-tó körüli kerékpárút befejezéséhez hiányzó 9 km-es szakaszon megkezdődött a munka. A kivitelezőnek többek között 3 hidat is kell építeni. A jelen állás szerint 2019 decemberére fog elkészülni a munka.

tiszato hid 2018 02

A weben találtam ezt a látványteret, a mely a Tisza híd megtoldását mutatja. (www.specialterv.hu)

A szakemberek azt várják, hogy ezzel az útvonal biztonságosabbá válik és tovább fog növekedni a tavat megkerülő kerékpárosok száma. A polgármester azt is elmondta, hogy jelenleg a helyi idegenforgalom húzóereje a kerékpáros turizmus (megelőzve a horgászokat) és mindent megtesznek, hogy a kerékpárosok minőségi szolgáltatásokat kapjanak a tó körül.

A sajtótájékoztató után meglátogattam az építkezés helyszínét és készítettem nektek néhány fotót az építkezés jelen állásáról.

tiszato hid 2018 04

tiszato hid 2018 05