Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 28-as lista.
Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
prev
next

fokozottrendoriellenorzesA rendőrség azt tervezi: nemcsak az ittas vezetést ellenőrzik szigorúbban, de a kerékpárosokat is gyakrabban szondáztatják. Már vettek is  400 új elektromos szondát.

Türelmi időt kaptak viszont a kamionosok, egyelőre nem büntetik őket, ha az autópályán előznek.

A kerékpárokat eddig is lehetett szondáztatni, de a jövőben rájuk is jobban figyel majd a rendőrség.

Az ORFK adatai szerint minden negyedik balesetet okozó kerékpáros ittas, ez az arány  indokolja a szigorúbb ellenőrzést.

{reklam}

Oberling József az ORFK ezredese elmondta: " Ennek megfelelően a 2011. évben évben az ittasságellenőrzés kiemelt feladata lesz a rendőrségnek".  A fényvisszaverőket, lámpákat is számon kérik.

Ebben a hónapban csak figyelmeztetik az autópályán előző kamionosokat, februártól  büntetik is. Ez a külföldiekre is vonatkozik, például erre az erdélyi sofőrre.

"Nem helyes ez az előzési tilalom Magyarországon. Vannak olyan kisautók utánfutóval, akik hetvennel mennek. Nekünk időre kell menni és ez nagyon, nagyon hátráltat" - teszi hozzá.

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete attól tart, ha egy sofőr beragad a pályán az előzési tilalom miatt, majd a mellékutakon akarja behozni a lemaradást.

Forrás: Duna TV Híradó