Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Az északi Tisza-tó kör
  Egy kevesek által ismert részt mutatunk be.
Az erdőtörvény bringás szemmel
Nézzük a minket, bringásokat érintő részt.
Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
prev
next

gyorbox00

Egy országosan egyedülálló kezdeményezést mutatunk be.

Győr városának weboldala tudósít arról, hogy 16 kerékpár tárolására alkalmas krékpár tároló rendszert adtak át a vidéki buszpályaudvarnál kedden, amely GyőrBox névre hallgat. AZ ígéretek szerint az átadott rendszer segítségével a közterületen is biztonságban tárolhatók a kerékpárok. A képeket elnézve el is hiszem!

gyorbox01

Radnóti Ákos, a városüzemeltetésért felelős alpolgármester rendszer átadásakor elmondta, hogy az önkormányzat kiemelten kezeli a kerékpáros közlekedést, a kerékpárutak építése és felújítása folyamatos, a GyőrBike rendszer is minden évben új állomásokkal bővül. A GyőrBoxok telepítése mellett is azért döntöttek, mert ezzel is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy még többen döntsenek a kerékpáros közlekedés mellett.

Arra számítanak, hogy a zárható tárolókat a nagyobb értékű kerékpárok tulajdonosai veszik majd igénybe. Az alpolgármester azt is elmondta, hogy már keresik a következő GyőrBox állomás helyét, de a felszíni kerékpáros tárolókat is bővítik az idén.

gyorbox02

A boxok a csomagmegőrző mintájára használhatóak. A Győri Látogatóközpontban lehet kiváltani azt a kártyát, amely a GyőrBike-hoz hasonlóan biztosít jogosultságot a rendszer használatához. A kétszintes állomás alsó dobozaiba csak be kell tolni a kerékpárt, a felsőkbe egy lehajtható csúszda segítségével juttathatjuk fel és le a járművünket. A nyitás és zárás sikerességét fény és hangjelzés is mutatja. A használata negyven forint óránként, de egész napra is maximum 400 forint.

Mit is tehetnénk ehhez a hírhez hozzá? Hajrá!

Forrás: (Szöveg és fotó): gyor.hu