Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

gyorbox00

Egy országosan egyedülálló kezdeményezést mutatunk be.

Győr városának weboldala tudósít arról, hogy 16 kerékpár tárolására alkalmas krékpár tároló rendszert adtak át a vidéki buszpályaudvarnál kedden, amely GyőrBox névre hallgat. AZ ígéretek szerint az átadott rendszer segítségével a közterületen is biztonságban tárolhatók a kerékpárok. A képeket elnézve el is hiszem!

gyorbox01

Radnóti Ákos, a városüzemeltetésért felelős alpolgármester rendszer átadásakor elmondta, hogy az önkormányzat kiemelten kezeli a kerékpáros közlekedést, a kerékpárutak építése és felújítása folyamatos, a GyőrBike rendszer is minden évben új állomásokkal bővül. A GyőrBoxok telepítése mellett is azért döntöttek, mert ezzel is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy még többen döntsenek a kerékpáros közlekedés mellett.

Arra számítanak, hogy a zárható tárolókat a nagyobb értékű kerékpárok tulajdonosai veszik majd igénybe. Az alpolgármester azt is elmondta, hogy már keresik a következő GyőrBox állomás helyét, de a felszíni kerékpáros tárolókat is bővítik az idén.

gyorbox02

A boxok a csomagmegőrző mintájára használhatóak. A Győri Látogatóközpontban lehet kiváltani azt a kártyát, amely a GyőrBike-hoz hasonlóan biztosít jogosultságot a rendszer használatához. A kétszintes állomás alsó dobozaiba csak be kell tolni a kerékpárt, a felsőkbe egy lehajtható csúszda segítségével juttathatjuk fel és le a járművünket. A nyitás és zárás sikerességét fény és hangjelzés is mutatja. A használata negyven forint óránként, de egész napra is maximum 400 forint.

Mit is tehetnénk ehhez a hírhez hozzá? Hajrá!

Forrás: (Szöveg és fotó): gyor.hu