Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
Kréta kerékpáros körtúra 2020 nyarán 1.rész
  Aki Krétára jön nyaralni, de nem mozdul ki Irkálóból, az baromi nagy hülyeséget csinál.
prev
next

gyorbox00

Egy országosan egyedülálló kezdeményezést mutatunk be.

Győr városának weboldala tudósít arról, hogy 16 kerékpár tárolására alkalmas krékpár tároló rendszert adtak át a vidéki buszpályaudvarnál kedden, amely GyőrBox névre hallgat. AZ ígéretek szerint az átadott rendszer segítségével a közterületen is biztonságban tárolhatók a kerékpárok. A képeket elnézve el is hiszem!

gyorbox01

Radnóti Ákos, a városüzemeltetésért felelős alpolgármester rendszer átadásakor elmondta, hogy az önkormányzat kiemelten kezeli a kerékpáros közlekedést, a kerékpárutak építése és felújítása folyamatos, a GyőrBike rendszer is minden évben új állomásokkal bővül. A GyőrBoxok telepítése mellett is azért döntöttek, mert ezzel is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy még többen döntsenek a kerékpáros közlekedés mellett.

Arra számítanak, hogy a zárható tárolókat a nagyobb értékű kerékpárok tulajdonosai veszik majd igénybe. Az alpolgármester azt is elmondta, hogy már keresik a következő GyőrBox állomás helyét, de a felszíni kerékpáros tárolókat is bővítik az idén.

gyorbox02

A boxok a csomagmegőrző mintájára használhatóak. A Győri Látogatóközpontban lehet kiváltani azt a kártyát, amely a GyőrBike-hoz hasonlóan biztosít jogosultságot a rendszer használatához. A kétszintes állomás alsó dobozaiba csak be kell tolni a kerékpárt, a felsőkbe egy lehajtható csúszda segítségével juttathatjuk fel és le a járművünket. A nyitás és zárás sikerességét fény és hangjelzés is mutatja. A használata negyven forint óránként, de egész napra is maximum 400 forint.

Mit is tehetnénk ehhez a hírhez hozzá? Hajrá!

Forrás: (Szöveg és fotó): gyor.hu