Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
prev
next

bkk terkep2018

Kilenc év után új fővárosi biciklis térkép jelent meg a Budapesti Közlekedési Központ kiadásában (BKK).

Ez minden korábbinál jobban fókuszál a városi kerékpározáshoz kapcsolódó legtöbb információ megjelentetésére. A térkép – amely bemutatja, hogy gyakorlatilag a teljes budapesti úthálózat biciklivel is járható – beszerezhető a BKK ügyfélközpontjaiban, a jegy- és bérletpénztárakban, online pedig elérhető a társaság kerékpározással kapcsolatos tudnivalókat összegyűjtő új oldalán.

A most bemutatott, magyar-angol kétnyelvű térképen megtalálható a kerékpárforgalmi főhálózat – azaz a városrészek közötti, kerékpározásra biztonságossá tett és kijelölt útvonalak –, a forgalomcsillapított területek, azok az utcák, amelyek kerékpárral is egyirányúak és azok a közösségi közlekedési vonalak, amelyeken lehetőség van bicikliszállításra is. Bátran használhatják tehát a rendszeresen kerékpározók mellett azok is, akik csak a közelmúltban kezdtek, vagy a közeljövőben kezdenék el a biciklihasználatot Budapesten.

Az elmúlt kilenc évben megtett számos biciklisbarát intézkedés hatására immár az integrált közlekedésfejlesztés részeként kezelik a városi kerékpározást: a kerékpárforgalmi főhálózat hossza 30 százalékkal nőtt, közel négy éve működik és folyamatosan fejlődik a Bubi közbringarendszer, már kerékpárral is tervez a BKK hivatalos útvonaltervezője, többezer új kerékpártároló helyet adtak át, és folyamatosan bővül azon közösségi közlekedési járatok száma, amelyen bicikli is szállítható.

BKK sajtóközlemény