Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Hogyan kerüljük meg a Balatont kezdőként?
Tanácsok kezdő túrakerékpárosoknak.
Vár Palócföld! 4/4
  Várnak a Mátra ösvényei.
Vár Palócföld! 4/3
  A Cserhátban jártunk.
Vár Palócföld! 4/1
 Szeretnél teljesen feltáratlan vidéket megismerni, itt a szomszédban?
Látni és látszani. Nappal is!
  Az hogy te látsz, nem jelenti azt, hogy téged is látnak.
prev
next

Tiszató kerékpártúra 1

Ezzel a fejlesztéssel a Tisza-tó körüli kerékpárút még hiányzó, 6,5 kilométeres szakaszát építik meg.

Tegnap délután ünnepélyes keretek között letették a már régóta várt és soksk által hiányolt Poroszló és Tiszafüred közötti kerékpárút alapkövét. A most megépítendő 6.4 km-es szakasszal bezárul a körgyűrű és gyakorlatilag kerékpár úton illetve gátkoronán teljesen biztonságosan körbekerekezhető lesz a legnagyobb mesterséges tavunk.

Az ünnepségen Pántya József, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt (NIF Zrt.) útfejlesztési igazgatója ismertette a munkálatok ütemzését:
Terveik szerint idén az előkészítő munkák, a tereprendezés, a bozótirtás, illetve a fakivágás zajlik, és elkezdődik a kerékpárút építése is. Ezzel párhuzamosan indulnak a Tisza-híd, valamint az Eger és Szomorka patak híd alépítményi munkái, ezeket jövőre a felépítmények követik. A nagyobb volumenű munkálatok 2019-ben lesznek.

Az alapkő letételnél Révész Máriusz, Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos elmondta: évről évre nő a Tisza-tó körül biciklizők száma, 2016-ban 20 ezren, 2017-ben pedig már 31 ezren kerekezték körbe a tavat, a beruházásnak köszönhetően számuk várhatóan tovább emelkedik.

Témához kapcsolódó túrák: