Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Nyugati Bástya kerékpártúra 3/1
   Korán keltünk, hogy az augusztusi forróságot és a budapesti forgalmat minél jobban elkerüljük.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
prev
next

Tiszató kerékpártúra 1

Ezzel a fejlesztéssel a Tisza-tó körüli kerékpárút még hiányzó, 6,5 kilométeres szakaszát építik meg.

Tegnap délután ünnepélyes keretek között letették a már régóta várt és soksk által hiányolt Poroszló és Tiszafüred közötti kerékpárút alapkövét. A most megépítendő 6.4 km-es szakasszal bezárul a körgyűrű és gyakorlatilag kerékpár úton illetve gátkoronán teljesen biztonságosan körbekerekezhető lesz a legnagyobb mesterséges tavunk.

Az ünnepségen Pántya József, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt (NIF Zrt.) útfejlesztési igazgatója ismertette a munkálatok ütemzését:
Terveik szerint idén az előkészítő munkák, a tereprendezés, a bozótirtás, illetve a fakivágás zajlik, és elkezdődik a kerékpárút építése is. Ezzel párhuzamosan indulnak a Tisza-híd, valamint az Eger és Szomorka patak híd alépítményi munkái, ezeket jövőre a felépítmények követik. A nagyobb volumenű munkálatok 2019-ben lesznek.

Az alapkő letételnél Révész Máriusz, Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos elmondta: évről évre nő a Tisza-tó körül biciklizők száma, 2016-ban 20 ezren, 2017-ben pedig már 31 ezren kerekezték körbe a tavat, a beruházásnak köszönhetően számuk várhatóan tovább emelkedik.

Témához kapcsolódó túrák: