Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
Kréta kerékpáros körtúra 2020 nyarán 1.rész
  Aki Krétára jön nyaralni, de nem mozdul ki Irkálóból, az baromi nagy hülyeséget csinál.
prev
next

mariavaleria hid

Párkány és Esztergom együtt építik ki a kerékpármegosztó rendszert.

A Duna két oldalán fekvő település egymáshoz közel van, ma mégis egy országhatár választja el őket. A két települést, a boldog béke időkben egy híddal kötötték össze, amely keresztségben a Mária Valéria nevet kapta. (Ferenc József lányáról nevezték el.) Hol volt akkor még itt országhatár? Azután jött két világháború…

A hidat mind kettő végén felrobbantották. Az utolsó helyre állítására több mint 50 évet kellett várni, mivel csak 2000-2001-ben készült el.

Most a Duna két oldaláról egymással szemező két város együtt vág bele egy kerékpármegosztó rendszerbe, kiépítésébe. Ezután ha valaki Párkányban kölcsönöz biciklit, az leadhatja Esztergomban is. A projekt keretében 14 dokkolóállomást létesítenek, 6-ot a Párkányban, 8-at Esztergomban.

A tervek szerint 105 kerékpár áll majd az érdeklődők rendelkezésére, amelyből 45 pedelec lesz. Ha valaki nyomon követi híreinket az tudhatja, hogy Esztergomban már néhány éve működik a közösségi kerékpáros rendszer 60 db kerékpárral és 6 dokkolóval. Most ezt terjesztik ki a szemközti városra is. A tervek szerint a projekt még ez év végéig beindul.