Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Látni és látszani. Nappal is!
  Az hogy te látsz, nem jelenti azt, hogy téged is látnak.
Okostelefon a balszerencsés bringás védelmében
   Ha egyedül tekersz, ott az esély egy olyan balesetre, amikor senki nem tudja rólad, hol és milyen állapotban fekszel.
Nyugati Bástya kerékpártúra 3/1
   Korán keltünk, hogy az augusztusi forróságot és a budapesti forgalmat minél jobban elkerüljük.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
prev
next

mariavaleria hid

Párkány és Esztergom együtt építik ki a kerékpármegosztó rendszert.

A Duna két oldalán fekvő település egymáshoz közel van, ma mégis egy országhatár választja el őket. A két települést, a boldog béke időkben egy híddal kötötték össze, amely keresztségben a Mária Valéria nevet kapta. (Ferenc József lányáról nevezték el.) Hol volt akkor még itt országhatár? Azután jött két világháború…

A hidat mind kettő végén felrobbantották. Az utolsó helyre állítására több mint 50 évet kellett várni, mivel csak 2000-2001-ben készült el.

Most a Duna két oldaláról egymással szemező két város együtt vág bele egy kerékpármegosztó rendszerbe, kiépítésébe. Ezután ha valaki Párkányban kölcsönöz biciklit, az leadhatja Esztergomban is. A projekt keretében 14 dokkolóállomást létesítenek, 6-ot a Párkányban, 8-at Esztergomban.

A tervek szerint 105 kerékpár áll majd az érdeklődők rendelkezésére, amelyből 45 pedelec lesz. Ha valaki nyomon követi híreinket az tudhatja, hogy Esztergomban már néhány éve működik a közösségi kerékpáros rendszer 60 db kerékpárral és 6 dokkolóval. Most ezt terjesztik ki a szemközti városra is. A tervek szerint a projekt még ez év végéig beindul.