Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Az északi Tisza-tó kör
  Egy kevesek által ismert részt mutatunk be.
Az erdőtörvény bringás szemmel
Nézzük a minket, bringásokat érintő részt.
Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
prev
next

kerkprt pts

Végre ide is el jutottunk!

A Kormány 2017-ben több mint 2 milliárd forint többletforrás biztosításáról rendelkezett a meglévő kerékpárutak karbantartására. Ezt az összeget a Magyar közút Nonprofit Zrt kapta meg.

Előzmény:
Végre van gazdája a kerékpárutaknak

A kormány 2017 szeptemberében kormányrendeletben döntött az országos kerékpárút-törzshálózat egyes elemeinek és a főutakkal párhuzamos kerékpárutak lakott területen kívüli szakaszai kezelőjének kijelöléséről. Bővebben

Ebből az összegből maximálisan 531 millió forint fordítható gép- és eszközbeszerzésre. A fennmaradó összeget a Magyar Közút Zrt. a kezelésébe kerülő kerékpárút-hálózat kezelési, üzemeltetési (kaszálás, cserjézés, tisztántartás, síkosságmentesítés, útellenőrzés stb.) és fenntartási munkáira kell fordítani (burkolat javítás, hídfenntartás, táblák pótlása, burkolati jelek festése, korlátok, szegélyek javítása stb.).

A 2018-as költségvetésből pedig újabb 1 milliárd forint jut majd üzemeltetésre.

Jelenleg a kerékpárutak átvétele jelenleg zajlik. Ezt követően kezdődhetnek meg a szükséges munkálatok. Burkolatjavítási munkák elvégzésére több mint 600 millió forintot tervez felhasználni a Magyar Közút Zrt. 2018 első félévében.