Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Az északi Tisza-tó kör
  Egy kevesek által ismert részt mutatunk be.
Az erdőtörvény bringás szemmel
Nézzük a minket, bringásokat érintő részt.
Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
prev
next

web vsz img 3577

Együttműködési megállapodást kötött az NFM és a Magyar Kerékpárosklub

Hosszú távú együttműködési megállapodást kötött a fenntartható közlekedési módok terjedése, a kerékpározás feltételeinek és a közlekedési kultúra országos javítása, valamint a kerékpárral rendszeresen közlekedők számának bővítése érdekében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a Magyar Kerékpárosklub szerdán Budapesten.

Révész Máriusz, kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos a sajtótájékoztatón elmondta: együttműködnek többek között a kerékpározást népszerűsítő kampányok szervezésében, tavasszal újraindítják a kerékpárral a munkába járást ösztönző, a Bringázz a munkába! (Bam!) kampányt is, amelyben évente kétszer - tavasszal és ősszel - 8-10 ezer ember vesz részt.

Kiemelte, a kerékpáros balesetek száma még mindig magas Magyarországon a fejlett európai kerékpáros kultúrákhoz képest, ezért csökkentésük érdekében felülvizsgálják a KRESZ-t is. A legtöbb baleset vidéken, kivilágítatlan szakaszokon, településeken fordul elő - tette hozzá.

Arról is beszélt, hogy a fővárosi önkormányzat a jelenlegi becsült 2-3 százalékról 10 százalékra szeretné növelni 2030-ra Budapesten a kerékpározás részarányát.

Kürti Gábor, a Magyar Kerékpárosklub elnöke hozzátette, Magyarországon 7 millió kerékpár van, egy tavaszi kutatás szerint a rendszeres kerékpárhasználók aránya országosan 24 százalék, Budapesten 7 százalék, a belvárosban pedig 10 százalék.

Hangsúlyozta, a kerékpáros közlekedésre jellemző adathiány csökkentése érdekében megosztják egymással kutatási eredményeiket, felméréseiket, valamint közösen készítenek baleseti elemzéseket is.

A Magyar Kerékpárosklub kétévente országos kutatást végezne a kerékpározási szokásokról, attitűdökről, és ellenőrizné a Nemzeti kerékpáros stratégia sikerességét - közölte.

Forrás:MTI

Fotó:Vargosz / Magyar Kerékpárosklub

Akit érdekel a megállapodás pontos szövege ITT elolvashatja!