Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
Kréta kerékpáros körtúra 2020 nyarán 1.rész
  Aki Krétára jön nyaralni, de nem mozdul ki Irkálóból, az baromi nagy hülyeséget csinál.
prev
next

metrpotlo

"Ez már csak azért is jó lenne, mert hosszabb távon is élhetőbbé tenné a városunkat."

A tervek szerint novemberben indul a hármas metró régóta esedékes rekonstrukciója, az első etapban a vonal Újpest-Központtól Lehel térig tartó északi szakaszát újítják fel. A BKK nemrég társadalmi egyeztetést indított, hogy megismerje a 3-as metró felújításával kapcsolatos lakossági véleményeket, de a bringára, mint alternatívára nem gondoltak, amit sérelmez a Magyar Kerékpárosklub.

Ennek apropójából indított kampányt, és annak érdekében hogy álláspontjáról meggyőzze a városvezetést és a BKK-t is, elindította a Metrópótló Facebook oldalt. Azt szeretnék, hogy a 3-as metró felújításánál a város vegye figyelembe, hogy bringások is vannak, és fejlesszék a metróvonal környéki bicikliutakat. Úgy vélik, ennek köszönhetően többen ülnének biciklire, mint manapság,és sok ember kedvet kaphatna a tekeréshez.

"Ez már csak azért is jó lenne, mert hosszabb távon is élhetőbbé tenné a városunkat."-írják oldalukon.

A klub álláspontja szerint a kerékpározás népszerűsítésével, a párhuzamos útvonalak bringabarát fejlesztésével, az állomásokon kerékpártárolók telepítésével és a Nyugati tér - Forgách utca közti terület MOL Bubi közbringarendszer állomásainak bővítésével nagyon sok ember mindennapjait segíthetnék a lezárások alatt - és után.

Kíváncsian várjuk, vajon a BKK és a város vezetés reagál-e a javaslatra...