Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Balaton kerülés 360 km-en keresztül
  Ez az igazi Balaton kör.
Hogyan kerüljük meg a Balatont kezdőként?
Tanácsok kezdő túrakerékpárosoknak.
Vár Palócföld! 4/4
  Várnak a Mátra ösvényei.
Vár Palócföld! 4/3
  A Cserhátban jártunk.
Vár Palócföld! 4/1
 Szeretnél teljesen feltáratlan vidéket megismerni, itt a szomszédban?
prev
next

metrpotlo

"Ez már csak azért is jó lenne, mert hosszabb távon is élhetőbbé tenné a városunkat."

A tervek szerint novemberben indul a hármas metró régóta esedékes rekonstrukciója, az első etapban a vonal Újpest-Központtól Lehel térig tartó északi szakaszát újítják fel. A BKK nemrég társadalmi egyeztetést indított, hogy megismerje a 3-as metró felújításával kapcsolatos lakossági véleményeket, de a bringára, mint alternatívára nem gondoltak, amit sérelmez a Magyar Kerékpárosklub.

Ennek apropójából indított kampányt, és annak érdekében hogy álláspontjáról meggyőzze a városvezetést és a BKK-t is, elindította a Metrópótló Facebook oldalt. Azt szeretnék, hogy a 3-as metró felújításánál a város vegye figyelembe, hogy bringások is vannak, és fejlesszék a metróvonal környéki bicikliutakat. Úgy vélik, ennek köszönhetően többen ülnének biciklire, mint manapság,és sok ember kedvet kaphatna a tekeréshez.

"Ez már csak azért is jó lenne, mert hosszabb távon is élhetőbbé tenné a városunkat."-írják oldalukon.

A klub álláspontja szerint a kerékpározás népszerűsítésével, a párhuzamos útvonalak bringabarát fejlesztésével, az állomásokon kerékpártárolók telepítésével és a Nyugati tér - Forgách utca közti terület MOL Bubi közbringarendszer állomásainak bővítésével nagyon sok ember mindennapjait segíthetnék a lezárások alatt - és után.

Kíváncsian várjuk, vajon a BKK és a város vezetés reagál-e a javaslatra...