Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Kezdő kerékpáros túrázók kalauza 1. rész A túra megtervezése
Ebben a részben adunk néhány tanácsot az első kerékpártúráid megtervezéséhez.
Az északi Tisza-tó kör
  Egy kevesek által ismert részt mutatunk be.
Az erdőtörvény bringás szemmel
Nézzük a minket, bringásokat érintő részt.
Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
prev
next

kerekparut

Nyolc zselici település elnyert támogatásának köszönhetően megkezdődhet 45 kilométernyi kerékpárút tervezése és megépítése.

Ezt Gelencsér Attila Kaposvár és környéke országgyűlési képviselője jelentette be csütörtökön a Somogy megyei Zselickislakon.

Elmondta, hogy Kaposvár 15 milliárd, a somogyi megyeszékhely környéke pedig 4 milliárd forintos TOP-forrásra pályázhat, és az utóbbi keret terhére nyújtotta be a pályázatát a 8 kistelepülés (Szenna, Patca, Szilvásszentmárton, Zselickisfalud, Simonfa, Bőszénfa, Zselickislak, Zselicszentpál) több mint fél évvel ezelőtt, szavai szerint példaértékű összefogással.

Az új kerékpárút terveinek engedélyeztetése várhatóan mintegy 4 hónapig tart, az építkezés - ami részben új betonutak létesítését, részben régi utak felújítását, illetve meglévő utakon kijelölést jelent - idén késő ősszel vagy jövő tavasszal kezdődhet. A Kaposvárról induló és oda visszaérkező, a térség már meglévő attrakcióit (szarvas-farm, falumúzeum, Csillagoségbolt-park) kerékpárúttal is feltáró és összefűző projekt a tervek szerint jövő év végre készül el.

"A Zselic a világ legszebb helye, ne csak mi tudjunk erről! Az új kerékpárút révén hozzon a térség másoknak is boldogságot, a helyieknek boldogulást" - fogalmazott Gelencsér Attila. Emlékeztetett, kormánydöntés született arról, hogy a Kaposvár-Szigetvár között megszüntetett vasút töltésén is kerékpárút épülhet. A hosszabb távú tervek szerint pedig ezek az utak idővel összeérnek és újabb kerékpárutak épülnek a Balaton felé, a 67-es úttal párhuzamosan is.

Bene Sándor, Zselickislak polgármestere elmondta, a kerékpárutak bevezetnek majd minden településre, ahol kerékpáros pihenők, -szervizek, étkezési lehetőség és szállás is várja majd az érkezőket. "Jelentős bevételt remélünk a kerékpáros-turizmustól" - tette hozzá.

Forrás:MTI