Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Látni és látszani. Nappal is!
  Az hogy te látsz, nem jelenti azt, hogy téged is látnak.
Okostelefon a balszerencsés bringás védelmében
   Ha egyedül tekersz, ott az esély egy olyan balesetre, amikor senki nem tudja rólad, hol és milyen állapotban fekszel.
Nyugati Bástya kerékpártúra 3/1
   Korán keltünk, hogy az augusztusi forróságot és a budapesti forgalmat minél jobban elkerüljük.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
prev
next

Autorabicikli00

Végre szabályosan szállíthatjuk autónk farán a bringánkat.

Sokan vagyunk akik az autó hátulján szállítják a kerékpárt. Ez ugye egy igen jó megoldás, mivel alig nő az az autó légellenállása, valamint az üzemanyag fogyasztása. Nem emelkedik meg gépkocsink súlypontja, kényelmesebb a bringák felrakása.

Viszont a magyar jogszabály kimondja, hogy nem szabad a hátsó rendszámtáblát eltakarni. Ez nagyban megnehezítette a hátsó kerékpárszállítók használatát, ugyanis korábban arra sem volt lehetőség, hogy a hátsó rendszámtáblát leszerelve azt kerékpárszállítón kívül helyezzük el.

Körülbelül két éve jött egy jogszabály módosítás, ami megengedte a hátsó rendszám átszerelését ha kerékpár tartónkon külön lámpasorral egybeépített rendszámtartó van. Én ezt használtam de macera volt az átszerelgetés, így sokszor otthon maradt ez a kiegészítőm. Az évek során emiatt eddig emiatt csak egyszer büntettek meg Olaszországban.

Áprilistól azonban külön rendszámtáblát kell igényelni annak, aki az autó hátuljára szerelhető kerékpárszállítón kívánja szállítani a biciklijét. Ez a szürke rendszám, ami megegyezik az autó rendszámával. A régi és új típusú (magyar és európai zászlós) rendszám táblával rendelkező gépkocsihoz is ki lehet majd adni, de maga a szürke rendszám uniós lesz. A nyilvántartásban és a forgalmi engedélyben is jelölik, hogy van ilyened, viszont ha eltűnik -a hagyományos rendszámoddal szemben-, korlátozás nélkül lehet újat gyártatni belőle.

A szürke rendszámot az Okmányirodákban és Kormányablakokban lehet igényelni. Az elkészülte után veszik nyilvántartásba és jegyzik be a forgalmi engedélybe. A kiadásért 5500 forintot kell fizetni.

Vízjáró Magazin cikkek