Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
Kréta kerékpáros körtúra 2020 nyarán 1.rész
  Aki Krétára jön nyaralni, de nem mozdul ki Irkálóból, az baromi nagy hülyeséget csinál.
prev
next

Autorabicikli00

Végre szabályosan szállíthatjuk autónk farán a bringánkat.

Sokan vagyunk akik az autó hátulján szállítják a kerékpárt. Ez ugye egy igen jó megoldás, mivel alig nő az az autó légellenállása, valamint az üzemanyag fogyasztása. Nem emelkedik meg gépkocsink súlypontja, kényelmesebb a bringák felrakása.

Viszont a magyar jogszabály kimondja, hogy nem szabad a hátsó rendszámtáblát eltakarni. Ez nagyban megnehezítette a hátsó kerékpárszállítók használatát, ugyanis korábban arra sem volt lehetőség, hogy a hátsó rendszámtáblát leszerelve azt kerékpárszállítón kívül helyezzük el.

Körülbelül két éve jött egy jogszabály módosítás, ami megengedte a hátsó rendszám átszerelését ha kerékpár tartónkon külön lámpasorral egybeépített rendszámtartó van. Én ezt használtam de macera volt az átszerelgetés, így sokszor otthon maradt ez a kiegészítőm. Az évek során emiatt eddig emiatt csak egyszer büntettek meg Olaszországban.

Áprilistól azonban külön rendszámtáblát kell igényelni annak, aki az autó hátuljára szerelhető kerékpárszállítón kívánja szállítani a biciklijét. Ez a szürke rendszám, ami megegyezik az autó rendszámával. A régi és új típusú (magyar és európai zászlós) rendszám táblával rendelkező gépkocsihoz is ki lehet majd adni, de maga a szürke rendszám uniós lesz. A nyilvántartásban és a forgalmi engedélyben is jelölik, hogy van ilyened, viszont ha eltűnik -a hagyományos rendszámoddal szemben-, korlátozás nélkül lehet újat gyártatni belőle.

A szürke rendszámot az Okmányirodákban és Kormányablakokban lehet igényelni. Az elkészülte után veszik nyilvántartásba és jegyzik be a forgalmi engedélybe. A kiadásért 5500 forintot kell fizetni.