Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

becsteherbringa eurocommpr

Nemcsak környezetvédelmi, hanem gazdasági haszna is lenne.

Nemcsak környezetvédelmi, hanem gazdasági haszna is van, ha teherautók helyett cargobiciklikkel végzik az áruszállítást a városokban.

Kisebb a beszerzési- és fenntartási költsége, mint a teherautóknak, ráadásul a 30-as zónákban gyors, megbízható és költséghatékony szállítóeszköz a teherbringa. Így nemcsak a környezetet, de a vállalkozások pénztárcáját is kímélné használatuk- vélekedtek a szakértők a European Cycle Logistics Federation bécsi konferenciáján.

Egy német tanulmány arra is rámutatott, hogy a városokban a teherautókkal naponta megtett utak 23 százalékát ki lehetne váltani teherkerékpárokkal.

Az osztrák főváros célja, hogy 2030-ra teljesen visszaszorítsa a szén-dioxid kibocsátást a bécsi áruszállításban. 2017 márciusa óta jelentős összeggel járul hozzá a teherkerékpárok vásárlásához mind magánszemélyek mind pedig vállalkozások esetében. Erről már korábban is írtunk. Ha érdekel katt IDE!

becsteherbringa eurocommpr

A bécsi teherbringa Forrás:Eurocomm

Bécsben jelenleg mintegy 400 teherbiciklit használnak – többek között szociális ételszállításra vagy online bevásárlások házhoz szállítására.

Azokon a területeken, ahol a cargobicikli nem jelent ideális alternatívát, az elektromos járművek használatát támogatná Bécs. Az e-autók gyorsabb elterjedése érdekében például 2017 közepétől átfogó elektromos töltőhálózat kiépítésébe kezd az osztrák főváros.