Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Az északi Tisza-tó kör
  Egy kevesek által ismert részt mutatunk be.
Az erdőtörvény bringás szemmel
Nézzük a minket, bringásokat érintő részt.
Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
prev
next

becsteherbringa eurocommpr

Nemcsak környezetvédelmi, hanem gazdasági haszna is lenne.

Nemcsak környezetvédelmi, hanem gazdasági haszna is van, ha teherautók helyett cargobiciklikkel végzik az áruszállítást a városokban.

Kisebb a beszerzési- és fenntartási költsége, mint a teherautóknak, ráadásul a 30-as zónákban gyors, megbízható és költséghatékony szállítóeszköz a teherbringa. Így nemcsak a környezetet, de a vállalkozások pénztárcáját is kímélné használatuk- vélekedtek a szakértők a European Cycle Logistics Federation bécsi konferenciáján.

Egy német tanulmány arra is rámutatott, hogy a városokban a teherautókkal naponta megtett utak 23 százalékát ki lehetne váltani teherkerékpárokkal.

Az osztrák főváros célja, hogy 2030-ra teljesen visszaszorítsa a szén-dioxid kibocsátást a bécsi áruszállításban. 2017 márciusa óta jelentős összeggel járul hozzá a teherkerékpárok vásárlásához mind magánszemélyek mind pedig vállalkozások esetében. Erről már korábban is írtunk. Ha érdekel katt IDE!

becsteherbringa eurocommpr

A bécsi teherbringa Forrás:Eurocomm

Bécsben jelenleg mintegy 400 teherbiciklit használnak – többek között szociális ételszállításra vagy online bevásárlások házhoz szállítására.

Azokon a területeken, ahol a cargobicikli nem jelent ideális alternatívát, az elektromos járművek használatát támogatná Bécs. Az e-autók gyorsabb elterjedése érdekében például 2017 közepétől átfogó elektromos töltőhálózat kiépítésébe kezd az osztrák főváros.