Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Látni és látszani. Nappal is!
  Az hogy te látsz, nem jelenti azt, hogy téged is látnak.
Okostelefon a balszerencsés bringás védelmében
   Ha egyedül tekersz, ott az esély egy olyan balesetre, amikor senki nem tudja rólad, hol és milyen állapotban fekszel.
Nyugati Bástya kerékpártúra 3/1
   Korán keltünk, hogy az augusztusi forróságot és a budapesti forgalmat minél jobban elkerüljük.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
prev
next

kerekparut

Új kerékpárutak a láthatáron Szlovákiában.

Domin István, a Vág-Duna-Ipoly Regionális Társulás elnöke arról számolt be, hogy a közlekedésügyi, építésügyi és régiófejlesztési minisztérium pályázatán elnyert mintegy negyvenezer euróból a Gúta- Vágsellye (34 km), a Gúta-Érsekújvár (9 km) és a Gúta-Ifjúságfalva (5 km) valamint a Gútán belüli 7 kilométer hosszú kerékpárút tervdokumentációjának elkészítését fedezték.

Az elkészülendő szakaszok rákapcsolódnak a már meglévő, 2014 őszén átadott Gúta-Komárom kerékpárútra, amely az Eurovelo 6 nemzetközi bicikliút része. Létrejön a Vág menti kerékpárút és a Dunamenti bicikliút összekötése, amivel megnő a terület vonzereje nemcsak a lakói, hanem a turisták számára.

Az Eurovelo 6-os nemzetközi bicikliút szlovákiai szakasza mintegy 168 kilométer hosszú, s elkészültével a Duna mentén Párkánytól egészen az osztrák Bergig lesz lehetőség kerékpárúton közlekedni.

vagselyeguta

A Vág-Duna-Ipoly Regionális társulás jelenleg a Karva-Párkány illetve a Csicsót Komárommal összekötő kerékpárút Komárom-Csallóközaranyos szakaszának kiépítésére adott be pályázatot. "Amint lehetőségünk lesz, további pályázatokat kívánunk benyújtani. Elsőbbséget élvezne a Csicsó-Nagykeszi kerékpárútszakasz megvalósítása." – fogalmazott érdeklődésünkre Domin István.

Kerékpárkölcsönző
Ezzel összefüggésben a Pons Danubii EGTC kerékpár-kölcsönzők kiépítését tervezi a Duna menti régióban. „Mintegy kétszáz kerékpárt helyezünk el kilenc városban. Elektromos és klasszikus bringákat kap a két Komárom, Gúta, Ógyalla és Érsekújvár, Naszvad, valamint Kisbér, Oroszlány, Tata." – nyilatkozta érdeklődésünkre Bara Zoltán, a társulás ügyvezető igazgatója.

Elárulta, hogy az említett településekre kölcsönző-állomásokat terveznek, ahol az állványokban 10-15 kerékpárt helyeznek el, azokból választhatnak az igénylők. A kölcsönzés pontos összegét még nem állapították meg, ám 1-2 euró között alakulhat. A projekt összköltsége fél millió eurót emészt fel. Az egyedi gyártású kerékpárokat lopásgátlóval látják el, GPS-rendszeren és így a mobil-aplikáción keresztül lehet majd nyomon követni, hogy hol található a bicikli, illetve az egyes kerékpár-kölcsönző állomások pontos helyét is feltüntetik. Egyszerű bankkártyás fizetéssel illetve kifejezetten erre a célra létrehozott éves időtartamra előfizetett kártyával lehet majd a bringákat kölcsönözni.

A kivitelezés 2018-ban várható.

Forrás:bumm.sk