Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
Kréta kerékpáros körtúra 2020 nyarán 1.rész
  Aki Krétára jön nyaralni, de nem mozdul ki Irkálóból, az baromi nagy hülyeséget csinál.
prev
next

kerekparos gyorsforgalmi utak berlinben

Komoly kerékpáros infrastruktúra fejlesztés következik Berlinben a CityLab cikke szerint.

A német fővárosban rengetegen közlekednek biciklivel, ugyanakkor ezt nem követte párhuzamosan az útvonalak fejlesztése. Ezen változtatna most egy önkormányzati tervezett: február végén adta áldását a városvezetés 13 vadonatúj gyorsforgalmi biciklis útra.

Az első kettő kialakítása már 2017 végén megkezdődik majd. A kerékpáros gyorsforgalmi út lényege, hogy a bringások teljesen külön lesznek választva a többi közlekedőtől (Mint az autópályán közlekedők.), azaz a kerékpározók sokkal gyorsabban és biztonságosabban szelhetik majd át így Berlint.

Az új utak minimum öt kilométer hosszúak lesznek, és maximum 30 másodperces pirosakat lehet majd kifogni rajta a kereszteződéseknél. Legkevesebb négy méter szélesek lesznek, kivéve amikor valamiért egysávossá szűköl, olyankor a tervek szerint minimum három métert kell hagyni sávonként. A tervek szerint ezek a gyorsforgalmi utak a használaton kívüli régi felszíni helyi érdekű vasúti sínek mentén fognak vezetni.

Kép és szöveg (CityLab)