Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Kezdő kerékpáros túrázók kalauza 1. rész A túra megtervezése
Ebben a részben adunk néhány tanácsot az első kerékpártúráid megtervezéséhez.
Az északi Tisza-tó kör
  Egy kevesek által ismert részt mutatunk be.
Az erdőtörvény bringás szemmel
Nézzük a minket, bringásokat érintő részt.
Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
prev
next

Tiszató kerékpártúra nagy

A projektek között kiemelt helyen szerepel a tó körüli kerékpárút befejezése.

Kovács Sándor, aki a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács (Tisza-tó TFT) elnöke, elmondta: a legdinamikusabban fejlődő régió Magyarországon a Tisza-tó és térsége, amely négy évszakos turisztikai desztináció lesz.

Idén tavasszal írják ki a közbeszerzést a Tiszafüred és Poroszló közötti kerékpárút-szakasz befejezésére - mondta. A beruházással a Tisza-tavat teljesen biztonságosan körbe lehet majd kerékpározni, hiszen közúti forgalom nem keresztezi ezt az utat - közölte, megjegyezve: a kerékpáros pihenők, szervizek hálózatát is fejlesztik majd.

Tervezik a Tisza-tó és Eger,valamint a tó és Hortobágy közötti kerékpárút kiépítését is.

Csaknem 30 ezer kerékpáros turistát számoltak a kiskörei vízlépcsőnél az elmúlt évben, de ennél jóval több két keréken közlekedő turista fordul meg a térségben - számolt be.

Az elnök kitért arra, hogy a térségben mintegy 300 ezer vendégéjszakát töltenek a látogatók évente. Kiemelte: szükség lenne jó minőségű szálláshelyek - négycsillagos szállodák, apartmanházas kempingek - fejlesztésére, hogy nőjön a látogatók által a térségben töltött éjszakák száma.

A vendégkör bővülése szavai szerint elsősorban az ökoturisztikai kínálatnak, a vízi sportoknak és a kerékpáros infrastruktúra fejlesztésének köszönhető. A fenti termékek a szezonhosszabbítás célját is jól szolgálják, hiszen mind az öko-, mind a kerékpáros turizmus 6-7 hónapos szezont biztosít. Ezt egészíti még ki a horgászat, amely egész évben érdeklődésre tarthat számot - fűzte hozzá.

Forrás: MTI