Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

rendorvillogo2Van még remény!

Nemrég cikkeztünk egy kerékpárlopásról, ahol arra hivatkozva szüntették meg az ügyben indított nyomozást, hogy „a fiatalkorú gyanúsított nem eltulajdonlási szándékkel vitte el" a kerékpárt, „csak közlekedni szándékozott vele, függetlenül attól, hogy ennek érdekében a zárat eltávolította a kerékpárról, lopás bűncselekményének nem minősíthető". Ugye ti is emlékeztek rá?

A cikket eredetileg a KEMK blog tette közzé, és olvasása közben kinyílt a bicska a zsebemben. Nem is volt kérdés, hogy tovább közöljük az anyagot, hogy minél többen tudomást szerezzenek erről a felháborító rendőrségi határozatról, ami fekete nappá változtatta október 13-át. (Öröm az ürömben viszont, hogy statisztikában jók lettünk, hiszen a bűnözés csökkent. :D)

Az eset úgy tűnik kicsit felkavarta az állóvizet, mivel parlamenti képviselők kérdezték a legfőbb ügyészt, hogy ez a gyakorlat a későbbiekben elterjed-e? (Azaz, ha arra hivatkozok, hogy: Csak kölcsönvettem a bringát -amiről levágtam a lakatot-, és csak közlekedek vele- akkor az nem fog lopásnak számítani.)

Szerencsére ügyészünk megnyugtató választ adott. Szerinte az alsógödi kerékpárlopási ügyben megalapozatlanul szüntették meg a nyomozást. Emiatt a Pest Megyei Főügyészség megteszi a szükséges intézkedést a nyomozás folytatásáért. (Hurrá!)

Belügyminiszterünk is válaszolt a témában, de az inkább csak magyarázom a bizonyítványom típusú válasz volt, így lépjünk is túl rajta!

A lényeg, hogy ha ellopják a bringádat, továbbra sem számít kölcsönvételnek. Bármennyire is abszurd ennek ellenkezője és sérti az igazságérzetünket, sajnos hazánkban ilyen is előfordulhat...