Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
Kréta kerékpáros körtúra 2020 nyarán 1.rész
  Aki Krétára jön nyaralni, de nem mozdul ki Irkálóból, az baromi nagy hülyeséget csinál.
prev
next

rendorvillogo2Van még remény!

Nemrég cikkeztünk egy kerékpárlopásról, ahol arra hivatkozva szüntették meg az ügyben indított nyomozást, hogy „a fiatalkorú gyanúsított nem eltulajdonlási szándékkel vitte el" a kerékpárt, „csak közlekedni szándékozott vele, függetlenül attól, hogy ennek érdekében a zárat eltávolította a kerékpárról, lopás bűncselekményének nem minősíthető". Ugye ti is emlékeztek rá?

A cikket eredetileg a KEMK blog tette közzé, és olvasása közben kinyílt a bicska a zsebemben. Nem is volt kérdés, hogy tovább közöljük az anyagot, hogy minél többen tudomást szerezzenek erről a felháborító rendőrségi határozatról, ami fekete nappá változtatta október 13-át. (Öröm az ürömben viszont, hogy statisztikában jók lettünk, hiszen a bűnözés csökkent. :D)

Az eset úgy tűnik kicsit felkavarta az állóvizet, mivel parlamenti képviselők kérdezték a legfőbb ügyészt, hogy ez a gyakorlat a későbbiekben elterjed-e? (Azaz, ha arra hivatkozok, hogy: Csak kölcsönvettem a bringát -amiről levágtam a lakatot-, és csak közlekedek vele- akkor az nem fog lopásnak számítani.)

Szerencsére ügyészünk megnyugtató választ adott. Szerinte az alsógödi kerékpárlopási ügyben megalapozatlanul szüntették meg a nyomozást. Emiatt a Pest Megyei Főügyészség megteszi a szükséges intézkedést a nyomozás folytatásáért. (Hurrá!)

Belügyminiszterünk is válaszolt a témában, de az inkább csak magyarázom a bizonyítványom típusú válasz volt, így lépjünk is túl rajta!

A lényeg, hogy ha ellopják a bringádat, továbbra sem számít kölcsönvételnek. Bármennyire is abszurd ennek ellenkezője és sérti az igazságérzetünket, sajnos hazánkban ilyen is előfordulhat...