Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Az északi Tisza-tó kör
  Egy kevesek által ismert részt mutatunk be.
Az erdőtörvény bringás szemmel
Nézzük a minket, bringásokat érintő részt.
Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
prev
next

rendorvillogo2Van még remény!

Nemrég cikkeztünk egy kerékpárlopásról, ahol arra hivatkozva szüntették meg az ügyben indított nyomozást, hogy „a fiatalkorú gyanúsított nem eltulajdonlási szándékkel vitte el" a kerékpárt, „csak közlekedni szándékozott vele, függetlenül attól, hogy ennek érdekében a zárat eltávolította a kerékpárról, lopás bűncselekményének nem minősíthető". Ugye ti is emlékeztek rá?

A cikket eredetileg a KEMK blog tette közzé, és olvasása közben kinyílt a bicska a zsebemben. Nem is volt kérdés, hogy tovább közöljük az anyagot, hogy minél többen tudomást szerezzenek erről a felháborító rendőrségi határozatról, ami fekete nappá változtatta október 13-át. (Öröm az ürömben viszont, hogy statisztikában jók lettünk, hiszen a bűnözés csökkent. :D)

Az eset úgy tűnik kicsit felkavarta az állóvizet, mivel parlamenti képviselők kérdezték a legfőbb ügyészt, hogy ez a gyakorlat a későbbiekben elterjed-e? (Azaz, ha arra hivatkozok, hogy: Csak kölcsönvettem a bringát -amiről levágtam a lakatot-, és csak közlekedek vele- akkor az nem fog lopásnak számítani.)

Szerencsére ügyészünk megnyugtató választ adott. Szerinte az alsógödi kerékpárlopási ügyben megalapozatlanul szüntették meg a nyomozást. Emiatt a Pest Megyei Főügyészség megteszi a szükséges intézkedést a nyomozás folytatásáért. (Hurrá!)

Belügyminiszterünk is válaszolt a témában, de az inkább csak magyarázom a bizonyítványom típusú válasz volt, így lépjünk is túl rajta!

A lényeg, hogy ha ellopják a bringádat, továbbra sem számít kölcsönvételnek. Bármennyire is abszurd ennek ellenkezője és sérti az igazságérzetünket, sajnos hazánkban ilyen is előfordulhat...