Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

SantaIstvan OrbanP20BaraP20Gabor kerekparosP20P20rekordBekerült a Guiness Rekordok Könyvébe az a sepsiszentgyörgyi extrém sportoló, aki az idei Szent György Napokon másodszor is megdöntötte az egykeréken ugrálás világcsúcsát.

Orbán-Barra Gábor először 2014-ben vált rekorderré, amikor 27,58 métert bringázott hátrafelé, illetve ugyanakkor döntötte meg az egykeréken ugrálás csúcsát is 309 ugrással.

Ezt a rekordját tavaly, 495 ugrással felülírta egy olasz sportoló. Hősünk azonban nem hagyta magát és idén áprilisban, a Szent György napokon a nagyszínpadon 561 alkalommal ugrott egy keréken anélkül, hogy letette volna lábát.

A teljesítményéről készült videofelvételt és közjegyző által hitelesített jegyzőkönyvet a városnapok után elküldték a Guinness-rekordok bizottságának, amely több mint hat hónap után, a napokban küldött értesítést, hogy iktatták a rekordok könyvébe a világcsúcsot.

Orbán-Barra Gábor úgy nyilatkozott: nem tervez újabb Guinness-rekordot felállítani, azonban, ha valaki az eddigi csúcsait megdönti, azonnal készen áll bringára pattanni.

Forrás:maszol.ro

Fotó Sánta István