Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Nyugati Bástya kerékpártúra 3/1
   Korán keltünk, hogy az augusztusi forróságot és a budapesti forgalmat minél jobban elkerüljük.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
prev
next

vasutiszallitasTavaly az utasok több mint 600 ezer alkalommal vették igénybe a kerékpárszállítás lehetőségét.

A tájékoztatás szerint a vasúttársaság minden évben egyre több kerékpárszállításra is alkalmas kocsit újít fel és állít forgalomba.

A kerékpárszállítás lehetőségének javítása érdekében a felújított kocsik előtereiben folyamatosan építik ki a kerékpárhelyeket, például a távolsági forgalomban közlekedő járművek esetében a komfortnövelő korszerűsítési munkálatok során kocsinként egy-egy, 3 darab kerékpár szállítására alkalmas részt alakítanak ki.

A MÁV-Start közölte: a menetrendben vonatonként jelöli meg a kerékpárszállítás lehetőségét, illetve azt is, ha egy adott vonaton nem szállítható kerékpár.

A vasúttársaság azt javasolja, ha többen, csoportosan terveznek utazni, érdemes ezt legalább 72 órával az utazást megelőzően jelezni, menetjegyüket lefoglalniuk. A kerékpárszállító kocsiban - a kocsi típusától függően - 4-58 kerékpár elhelyezésére nyílik lehetőség, az utasoknak szállítás közben maguknak kell gondoskodniuk a kerékpárok őrzéséről, illetve azok fel- és lerakásáról, de a nyári időszakban számos állomáson diákmunkások segítenek a pakolásban - tájékoztatott a MÁV.

A kerékpárszállítás nemcsak a speciális kerékpárszállító kocsikban, hanem a személyszállító vonatok többségén a kerékpár képszimbólummal megjelölt kocsikban is lehetséges. A pót- és helyjegyköteles vonatok kivételével a vonatok első és utolsó másodosztályú kocsijában, a vasúti kocsik előtereiben lehet kerékpárral utazni. Ezekben a kocsikban - a kocsi típusától függően - egy-hat darab kerékpár szállítható.

A kerékpárjegyeket is érdemes online vagy az új automatákból megváltani, a kerékpáros túrajegyek ugyanakkor jelenleg csak a jegypénztárakban vásárolhatók meg - hívta fel a figyelmet a MÁV.

Forrás:MTI

{greklamn