Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Nyugati Bástya kerékpártúra 3/1
   Korán keltünk, hogy az augusztusi forróságot és a budapesti forgalmat minél jobban elkerüljük.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
prev
next

Bam2011Egyre népszerűbb Európában, ezáltal Magyarországon is a kerékpározás, ennek megfelelően fokozatosan alakulnak át kerékpárbaráttá a városok - mondta Steuer Zsolt, a Magyar Kerékpáripari és Kereskedelmi Szövetség (MKKSZ) elnöke csütörtökön, a Bringaexpo sajtótájékoztatón.

Ismertette: 2007 és 2015 között 1100 kilométer kerékpárút épült Magyarországon, ami európai viszonylatban is kiemelkedő. Magyarország harmadik azon országok között, amelyek a legtöbbet használják a kerékpárt hétköznapokban. Az elnök a kerékpáros közlekedés szempontjából pozitívnak ítélte azt is, hogy a kormány tervei szerint az üzemben tartott járműipar 30 százaléka környezetbaráttá alakul 2030-ig, amelyben szerepet kaphatnak a hagyományos és az elektromos kerékpárok is.

Rafay János, a kerékpár-kiállítás igazgatója elmondta: a korábbi évekhez hasonlóan a Bringaexpót idén is a Hungexpo Budapesti vásárközpontban, az Utazáskiállítással egy időben, március 3-6. között rendezik meg. Ugyanakkor a kiállítás az eddiginél lényegesen nagyobb területen foglal helyet, az egyik pavilonban lesznek a gépek és a legjelentősebb alkatrész- és kiegészítő gyártók, forgalmazók, a másik pavilonban pedig tesztelni lehet a kerékpárokat. A szakmai előadások keretében a látogatók megismerhetik az idei újdonságokat, valamint az expón bemutatkoznak magyar kerékpáros olimpikonok, bajnokok és világkerülő bringás családok is.