Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
Kréta kerékpáros körtúra 2020 nyarán 1.rész
  Aki Krétára jön nyaralni, de nem mozdul ki Irkálóból, az baromi nagy hülyeséget csinál.
prev
next

2010 Nobel Peace Prize Ceremony 4A meglehetősen "érdekes" elképzeléssel két olasz rádiós műsorvezető állt elő.

A Rai 2 rádióállomás Caterpillar című műsorának vezetői, petíciót indítottak azért, hogy Nobel-békedíjra jelöljék a biciklit. Indoklásuk szerint a kerékpár a legdemokratikusabb közlekedési eszköz, ami elérhető az emberiség számára. Nem használ üzemanyagot, nem szennyezi a környezetet, nem okoz háborúkat, és minden egyes letekert kilométer 0.16 euró hasznot hajt a társadalomnak. Mindemellett pedig a gyerekeknek is segít a függetlenedésben.

A két bulvár guru azt tervezik, hogy a petíciót az aláírásokkal együtt eljuttatják a Nobel-díjat odaítélő bizottságnak.

Még mielőtt valaki nagyon bele élné magát a dologba és elkezdene önkéntesen aláírásokat gyűjteni segítve a két bulvár szakember munkáját. Kicsit mélyedjen bele a témába.

Alfred Nobel szándéka szerint a díjazott „legyen az a személy, aki a legtöbbet vagy a legkimagaslóbban tette a nemzetek barátságáért, a fegyveres erők csökkentéséért vagy megszüntetéséért, vagy békekongresszusok tartásáért és előkészítéséért."

Forrás: wikipedia

Eltérően más Nobel-díjaktól, a békedíjat kaphatja személy vagy szervezet is. Ez esetben viszont sem a személy, sem a szervezet nem létezik. Kérdésem ki venné át? Ráadásul a rádiósok indokai sem állják a helyüket, mert azokért nem jár béke díj.

Így bármennyire is imádjuk kétkerekűinket, a  Nobel békedíj átvevésére nem tolhatjuk oda.