Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Teszt: Lazer Roller + Net bukósisak
  Figyi ez ár/értékben nagyon jó!
Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
prev
next

bubuIgenAz újonnan kiépített kerékpárkölcsönző hálózat első elemét adták át kedden Nagykanizsán, ahol tavaszra 10 dokkolóállomáson 80 biciklit lehet majd igénybe venni.

A beruházás részeként az ipari parknál kialakított első dokkolóállomásnál tartott avatáson Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára, egyben a térség országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta, hogy az utóbbi években tudatos tervezéssel fejlesztették Nagykanizsán a kerékpározás feltételeit. Több kilométernyi új kerékpárút épült, elkészült az ország első, akár olimpiai minősítésre is alkalmas mountain bike pályája, hétfőn pedig a Fő utca avatásával együtt további új kerékpárútszakaszt is kialakítottak a belvárosban.

Dénes Sándor polgármester a közösségi közlekedést és a környezetvédelmet szolgáló új beruházásról elmondta, hogy 10 dokkolóállomást építettek, ahol összesen 80 kerékpárt helyeznek el. A kölcsönzött bicikliket a város lakói vagy az ide látogató turisták várhatóan márciustól vehetik majd igénybe, s a tarifákat úgy alakították ki, hogy az első fél órában ingyenesen használhatják.

A novemberi projektindításkor tartott sajtótájékoztatón elhangzott: rongálásbiztos, GPS-es nyomkövetővel ellátott, strapabíró kerékpárokat vásárolnak, amelyeket a város közigazgatási határain belül lehet majd igénybe venni. Javítóműhelyt és a hálózatot felügyelő diszpécserszolgálatot is létrehoznak az üzemeltetéshez, illetve szállítójármű is tartozik a rendszerhez, amelyet térfigyelő kamerákkal is védenek majd.

Forrás:MTI