Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
prev
next

bkkkerkprutÚgy tűnik ez a jelenség nem csak magyarországi....

A hét elején a kerékpárosokra vonatkozó tiltó táblák jelentek meg a temesvári sétálóutcákban. A Városháza illetékesei szerint a felújítás alatt levő történelmi belvárosban kialakított sétálózónából teljesen kitiltják a kerékpárosoka.

A hatóságok a gyalogosok között nagy sebességgel száguldozó és baleseteket okozó kerékpárosok miatt döntöttek a tilalom bevezetéséről. Nicolae Robu polgármester szerint néhány „bunkó" kerékpáros miatt született meg a kerékpárosokat érintő tilalom a belvárosban, és ő is tisztában van vele, hogy a kerékpárosok többsége civilizált módon közeledik. Ennek ellenére valamennyi kerékpárost kitiltják a sétálóutcákból, sőt, még a görkorisok közlekedését is korlátozni akarják. „A közúti törvények nem vonatkoznak a görkorcsolyásokra, ezért ők gyalogosoknak számítanak, de a görkorisok közlekedését korlátozó különleges táblák kihelyezésében is gondolkodunk" – nyilatkozta a sajtónak a temesvári polgármester.

A kerékpározási tilalom bevezetése ellentmondásos helyzeteket szül: a Szabadság téren, amely a belvárosi sétálózóna része, kártyás rendszerrel működő kerékpár-kölcsönző állomást hoztak létre egy európai projekt keretében. A kerékpározási tilalom miatt ezt a kerékpár-kölcsönző állomást is csak gyalogszerrel lehet megközelíteni. Magyarán: tolni kell az onnan kölcsönzött kerékpárt...