Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
prev
next

bkkkerkprutÚgy tűnik ez a jelenség nem csak magyarországi....

A hét elején a kerékpárosokra vonatkozó tiltó táblák jelentek meg a temesvári sétálóutcákban. A Városháza illetékesei szerint a felújítás alatt levő történelmi belvárosban kialakított sétálózónából teljesen kitiltják a kerékpárosoka.

A hatóságok a gyalogosok között nagy sebességgel száguldozó és baleseteket okozó kerékpárosok miatt döntöttek a tilalom bevezetéséről. Nicolae Robu polgármester szerint néhány „bunkó" kerékpáros miatt született meg a kerékpárosokat érintő tilalom a belvárosban, és ő is tisztában van vele, hogy a kerékpárosok többsége civilizált módon közeledik. Ennek ellenére valamennyi kerékpárost kitiltják a sétálóutcákból, sőt, még a görkorisok közlekedését is korlátozni akarják. „A közúti törvények nem vonatkoznak a görkorcsolyásokra, ezért ők gyalogosoknak számítanak, de a görkorisok közlekedését korlátozó különleges táblák kihelyezésében is gondolkodunk" – nyilatkozta a sajtónak a temesvári polgármester.

A kerékpározási tilalom bevezetése ellentmondásos helyzeteket szül: a Szabadság téren, amely a belvárosi sétálózóna része, kártyás rendszerrel működő kerékpár-kölcsönző állomást hoztak létre egy európai projekt keretében. A kerékpározási tilalom miatt ezt a kerékpár-kölcsönző állomást is csak gyalogszerrel lehet megközelíteni. Magyarán: tolni kell az onnan kölcsönzött kerékpárt...