Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Hogyan kerüljük meg a Balatont kezdőként?
Tanácsok kezdő túrakerékpárosoknak.
Vár Palócföld! 4/4
  Várnak a Mátra ösvényei.
Vár Palócföld! 4/3
  A Cserhátban jártunk.
Vár Palócföld! 4/1
 Szeretnél teljesen feltáratlan vidéket megismerni, itt a szomszédban?
Látni és látszani. Nappal is!
  Az hogy te látsz, nem jelenti azt, hogy téged is látnak.
prev
next

Elindulas02Újabb 20 kilométeres kerékpárút készült el Debrecenben, ezzel 80 kilométerre nőtt az összefüggő kerékpárút-hálózat hossza a cívisvárosban - közölte Széles Diána, turisztikáért is felelős alpolgármester szerdán sajtótájékoztatón.

A kerékpárút mentén pihenőhelyeket is kialakítottak, ahol internetes információs rendszeren keresztül tájékozódhatnak a turisták Debrecen kerékpárral is elérhető nevezetességeiről, turisztikai attrakcióiról - mondta az alpolgármester megjegyezve, hogy a projekt keretében kerékpárokat is vásároltak, amelyeket ingyen bérelhetnek a turisták és a helyiek a debreceni Tourinform irodában.

Széles Diána a projekt fő céljának nevezte a város turisztikai látnivalóinak kerékpárral történő könnyebb megközelíthetőségét, a szabadidős kerékpározás feltételeinek javítását, a jelenleg meglévő, elsősorban a főutak mentén a városközpont irányába tartó kerékpárutak belvárosban történő összekötését, ezáltal összefüggő hálózat kialakítását, valamint kerékpáros pihenőhelyek építését.

A projekt keretében Debrecenben több helyszínen - összesen 9 szakaszon, közel 20 kilométer hosszon - elválasztott rendszerű, valamint egyesített gyalog- és kerékpárút épült, továbbá kerékpározható útszakaszok kijelölése történt meg a turisztikai attrakciókhoz kapcsolódóan - mondta az alpolgármester. Hozzátette: az egészségtudatos életmód így a fizikai rekreáció területére is kiterjed, ezáltal a szabadidő hasznos eltöltésének is egyik formájává válik.

Széles Diána szerint a város lakói számára a kerékpáros közlekedés a helyi és helyközi közösségi közlekedés egyik alternatívájává vált, de a turisták részéről is egyre nagyobb az igény a város kerékpáron történő felfedezésére, bebarangolására.

A fejlesztés hozzájárul a kerékpáros turizmus erősítéséhez, új, tematikus túraútvonalakkal bővül a város turisztikai kínálata - mutatott rá Széles Diána kiemelve, hogy a fejlesztés nem áll meg: az elkövetkező években a keleti városrész kerékpárútjait kötik össze a városi hálózattal, s megkezdődik Hortobágyra vezető kerékpárút építése, amely hosszabb távon kerékpáros összeköttetést jelent majd a Tisza-tóval is.

Berki Judit, az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség (ÉARFÜ) ügyvezető igazgatója felidézte, hogy támogatásukkal az elmúlt években jelentős turisztikai fejlesztések valósultak meg Debrecenben. Kiemelte a Nagyerdő rekonstrukcióját, a Békás tó, illetve a több mint százéves víztorony felújítását, amelyek a most elkészült beruházás eredményeként már kerékpárral is megközelíthetőek Debrecenben.

Forrás:MTI