Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Hogyan kerüljük meg a Balatont kezdőként?
Tanácsok kezdő túrakerékpárosoknak.
Vár Palócföld! 4/4
  Várnak a Mátra ösvényei.
Vár Palócföld! 4/3
  A Cserhátban jártunk.
Vár Palócföld! 4/1
 Szeretnél teljesen feltáratlan vidéket megismerni, itt a szomszédban?
Látni és látszani. Nappal is!
  Az hogy te látsz, nem jelenti azt, hogy téged is látnak.
prev
next

kerekparutBecsey Zsolt, a Nemzeti és Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára adta át az új utat szerdán.

A helyettes államtitkár szerencsésnek nevezte, hogy az átadott út egy hálózathoz kapcsolódik - az Eurovelo 6-os európai kerékpárút hálózathoz -, így érhető el hosszú távon, hogy egyre többen válasszák a kerékpáros közlekedést.

Elmondta, hogy a felmérések szerint kedvezően változott a magyarok szokása, mert már 22 százalékuk rendszeresen kerékpározik.

A hollandok és a dánok után Európában a harmadik helyen állunk e tekintetben - mondta, hozzátéve, hogy már 183 önkormányzat jelezte részvételét az országos kerékpáros mozgalomban.

Adatai szerint az elmúlt időszakban összesen 4000 kilométer kerékpárút épült, s mintegy 1000-1500 kilométer létesítését tervezik.

Az országos kerékpárúthálózat-fejlesztéssel kapcsolatban kiemelte, hogy a Duna mindkét oldalán kiépül majd a Mohács-Hegyeshalom közötti út, amely Budapesten és a Duna-kanyaron is keresztül fog vezetni.

Font Sándor, a választókerület országgyűlési képviselője emlékeztetett arra, hogy 1998-ban készült el a Soltvadkertet Kiskőrössel összekötő út, amely a most átadott kerékpárúttal a megye legnagyobb, mintegy 80 kilométer hosszú hálózatát teszi ki.

Domonyi László, Kiskőrös polgármestere ismertette, hogy a kerékpárút a Kiskőrösön átvezető, a Kiskőröst Akasztóval összekötő, valamint az Akasztót az Akasztói Halascsárdával összekötő szakaszból áll.

Forrás:MTI