Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
Kréta kerékpáros körtúra 2020 nyarán 1.rész
  Aki Krétára jön nyaralni, de nem mozdul ki Irkálóból, az baromi nagy hülyeséget csinál.
prev
next

googleAutoAz önjáró autónál egy fixis kicsapta a biztosítékot.

Különös problémára hívta fel egy amerikai kerékpáros fórumban egy bicajos a figyelmet, melynek aztán a The Washington Post járt utána.

Előzményként meg kell említeni, hogy a kerekes úgynevezett örökhajtós, elterjedt kifejezéssel fixi bicajt használt. Ezek a kerékpárok különféle trükkökre is alkalmasak, sokszor láthatjuk piros lámpáknál (Már ha figyelembe veszik a lámpa tiltó jelzését.), hogy a bicajos a pedálokra felállva, egyensúlyozva, néha röviden előre-hátra gurulva tartja álló helyzetben a szeretett kétkerekűjét.

A Google autó érzékeny szenzorai azonnal észlelik a tervezett útvonala felé tartó járművet és mindent elkövet a baleset elkerülése végett, akár az elsőbbségéről is lemond.

A bicajos és az autó egy olyan kereszteződésben találkoztak, ahol mindenkinek stoptábla volt elhelyezve. Nálunk ilyen kereszteződés nincs. Kicsit hasonlít a jobbkezes kereszteződésekre.

Mind az autó, mind a kerékpáros megálltak. A kerékpáros nyeregből kiállva, apró előre-hátra mozdulatokkal várt a sorára. Az autó elindult, a srác megmozdult, az autó befékezett, aztán ezt ismételgették pár percig. Igen nehezen teljesítve a kereszteződésen való áthajtást. A fórumbejegyzés szerint az autóban ülő két mérnök igen jól szórakozott, és közben szorgosan használták laptopjukat.

A Google szóvivője egyébként örömmel fogadta a visszajelzést, és elmondta, hogy ez az értelme a teszteléseknek, hogy az ilyen problémákat feltárják, mivel ezek segítik a további fejlesztéseket.