Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Látni és látszani. Nappal is!
  Az hogy te látsz, nem jelenti azt, hogy téged is látnak.
Okostelefon a balszerencsés bringás védelmében
   Ha egyedül tekersz, ott az esély egy olyan balesetre, amikor senki nem tudja rólad, hol és milyen állapotban fekszel.
Nyugati Bástya kerékpártúra 3/1
   Korán keltünk, hogy az augusztusi forróságot és a budapesti forgalmat minél jobban elkerüljük.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
prev
next

googleAutoAz önjáró autónál egy fixis kicsapta a biztosítékot.

Különös problémára hívta fel egy amerikai kerékpáros fórumban egy bicajos a figyelmet, melynek aztán a The Washington Post járt utána.

Előzményként meg kell említeni, hogy a kerekes úgynevezett örökhajtós, elterjedt kifejezéssel fixi bicajt használt. Ezek a kerékpárok különféle trükkökre is alkalmasak, sokszor láthatjuk piros lámpáknál (Már ha figyelembe veszik a lámpa tiltó jelzését.), hogy a bicajos a pedálokra felállva, egyensúlyozva, néha röviden előre-hátra gurulva tartja álló helyzetben a szeretett kétkerekűjét.

A Google autó érzékeny szenzorai azonnal észlelik a tervezett útvonala felé tartó járművet és mindent elkövet a baleset elkerülése végett, akár az elsőbbségéről is lemond.

A bicajos és az autó egy olyan kereszteződésben találkoztak, ahol mindenkinek stoptábla volt elhelyezve. Nálunk ilyen kereszteződés nincs. Kicsit hasonlít a jobbkezes kereszteződésekre.

Mind az autó, mind a kerékpáros megálltak. A kerékpáros nyeregből kiállva, apró előre-hátra mozdulatokkal várt a sorára. Az autó elindult, a srác megmozdult, az autó befékezett, aztán ezt ismételgették pár percig. Igen nehezen teljesítve a kereszteződésen való áthajtást. A fórumbejegyzés szerint az autóban ülő két mérnök igen jól szórakozott, és közben szorgosan használták laptopjukat.

A Google szóvivője egyébként örömmel fogadta a visszajelzést, és elmondta, hogy ez az értelme a teszteléseknek, hogy az ilyen problémákat feltárják, mivel ezek segítik a további fejlesztéseket.

Vízjáró Magazin cikkek