Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
Cateye Micro Wireless computer
  Avagy van-e hagyományos kerékpáros computerekre szükség az okostelefonok világában?
Cube Cargo Hybrid
  Egy igazi különlegességet sikerült a tavasszal kipróbálni, amelynek a tapasztalatait megosztom most veletek.
prev
next

googleAutoAz önjáró autónál egy fixis kicsapta a biztosítékot.

Különös problémára hívta fel egy amerikai kerékpáros fórumban egy bicajos a figyelmet, melynek aztán a The Washington Post járt utána.

Előzményként meg kell említeni, hogy a kerekes úgynevezett örökhajtós, elterjedt kifejezéssel fixi bicajt használt. Ezek a kerékpárok különféle trükkökre is alkalmasak, sokszor láthatjuk piros lámpáknál (Már ha figyelembe veszik a lámpa tiltó jelzését.), hogy a bicajos a pedálokra felállva, egyensúlyozva, néha röviden előre-hátra gurulva tartja álló helyzetben a szeretett kétkerekűjét.

A Google autó érzékeny szenzorai azonnal észlelik a tervezett útvonala felé tartó járművet és mindent elkövet a baleset elkerülése végett, akár az elsőbbségéről is lemond.

A bicajos és az autó egy olyan kereszteződésben találkoztak, ahol mindenkinek stoptábla volt elhelyezve. Nálunk ilyen kereszteződés nincs. Kicsit hasonlít a jobbkezes kereszteződésekre.

Mind az autó, mind a kerékpáros megálltak. A kerékpáros nyeregből kiállva, apró előre-hátra mozdulatokkal várt a sorára. Az autó elindult, a srác megmozdult, az autó befékezett, aztán ezt ismételgették pár percig. Igen nehezen teljesítve a kereszteződésen való áthajtást. A fórumbejegyzés szerint az autóban ülő két mérnök igen jól szórakozott, és közben szorgosan használták laptopjukat.

A Google szóvivője egyébként örömmel fogadta a visszajelzést, és elmondta, hogy ez az értelme a teszteléseknek, hogy az ilyen problémákat feltárják, mivel ezek segítik a további fejlesztéseket.