Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

kerkprt ptsTöbb mint 1,76 milliárd forint értékben nyert támogatást kerékpárút-fejlesztésre tíz önkormányzat tájékoztatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-t

A minisztérium tájékoztatása szerint az előző, 2007-2013-as európai uniós támogatási ciklus forrásaira újból megnyitott pályázat során a főutak melletti, már létező kerékpárutakat összekötő, néhány kilométeres szakaszokra lehetett pályázni. A maximálisan 200 millió forint összegű pályázaton induló beruházásoknak építési engedéllyel kellett rendelkezniük, hogy a kivitelezés és a pénzügyi elszámolás még idén megtörténhessen a korábbi támogatási ciklus forrásának terhére - ismertette az NFM.

A minisztérium azzal számol, hogy még legalább ugyanennyi nyertest ki tudnak hirdetni augusztusban az újranyitott pályázat során.

Az első körben Salgótarján, Székesfehérvár, Mezőberény, Csárdaszállás, Gyomaendrőd, Békéscsaba, Kiskunfélegyháza, Aba és Zalakaros nyert.

Tasó László, az NFM közlekedéspolitikáért felelős államtitkára korábban elmondta: fontos, hogy ne csak pontszerű és szakaszos beruházások történjenek, hanem a kerékpárutak hálózatba legyenek fejlesztve Magyarországon.

Forrás:MTI