Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Látni és látszani. Nappal is!
  Az hogy te látsz, nem jelenti azt, hogy téged is látnak.
Okostelefon a balszerencsés bringás védelmében
   Ha egyedül tekersz, ott az esély egy olyan balesetre, amikor senki nem tudja rólad, hol és milyen állapotban fekszel.
Nyugati Bástya kerékpártúra 3/1
   Korán keltünk, hogy az augusztusi forróságot és a budapesti forgalmat minél jobban elkerüljük.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
prev
next

cityebike-osdrava-vejti-25Átadásra került az ország első olyan közösségi kerékpárkölcsönző rendszere, amely elektromos kerékpárt, dokkoló- és töltőállomásokat tartalmaz.

A 125 km Dráva-menti túraútvonalon 12 db új kerékpáros pihenő került kijelölésre. A 70 db ebike a tesztüzem lezárását követően, augusztus második felétől vehető igénybe Harkány, Sellye, Vajszló, Kémes és Vejti településeken. A helyi lakosság mellett kerékpározni vágyó turistákat is várják.

A kerékpáros turisztikai fejlesztés programjába ezúttal 14 települést kapcsolódott be. A rendszer rugalmas, az idelátogató bárhol befejezheti a biciklizést, és busszal, vonattal folytathatja útját.

cityebike-osdrava-sellye-11

A kerékpárkölcsönző igénybevételéhez előzetesen kell regisztrálni, s a helyszínen egy feltöltőkártyát vásárolni. A kártya birtokában a kerékpárok felvétele már nem vesz igénybe egy percnél többet: a kártya érzékelőhöz érintését követően, az online jóváhagyás után, indulhatunk is utunkra. Visszavételezéskor a kerékpárt bármelyik dokkolóba visszatolva, annak lezárást - és ezzel együtt az akkumulátor töltésének kezdetét - fény- és hangjelzéssel adja tudtunkra.

A használatbavétellel kapcsolatos információk az üzemeltető City eBike-tól szerezhetőek be a hamarosan induló www.cityebike.hu weblapon.

Érdemes az Ormánságban kerékpározni. Számomra meghatározó élmény volt a vidék egyedi hangulata. Az élményeimről ITT olvasható egy beszámoló.

Fotó: www.cityebike.hu