Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
 Kerékpárlánc waxolása 2. rész
  A waxolás folyamata, és amiket kipróbáltunk
A hónap megyéje: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kerékpártúra ajánló.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb lista.
prev
next

Velencei tA vízpótlás idején a Császár-víz melletti, Kisfaludot Dinnyéssel összekötő kerékpárút nem vagy csak korlátozottan lesz használható.

A Velencei-tó vízállása az optimális vízszint alá került, ezért a Pátkai- és a Zámolyi-tározóból szerdán megkezdődött a vízpótlás - közölte a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a Velencei-tó vízállása hétfőn +140 centiméter volt, ami 15 centiméterrel maradt el az erre az időszakra előírt optimális vízszinttől. A Pátkai-tározó vízszintje ugyanezen a napon +622, míg a Zámolyi-tározó vízállása +456 centiméter volt – tették hozzá. (A vízállást az eddig mért legkisebb vízszinthez viszonyítják.)


A vízpótlás célja a Velencei-tó apadásának mérséklése a nyári idegenforgalmi időszakban, illetve a tó vízállásának az időszakra előírt vízszint közelében történő tartása.


A vízpótlás idején - várhatóan augusztus 25-ig – a Császár-víz melletti, Kisfaludot Dinnyéssel összekötő kerékpárút nem vagy csak korlátozottan lesz használható.

Forrás:MTI