Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Balaton kerülés 360 km-en keresztül
  Ez az igazi Balaton kör.
Hogyan kerüljük meg a Balatont kezdőként?
Tanácsok kezdő túrakerékpárosoknak.
Vár Palócföld! 4/4
  Várnak a Mátra ösvényei.
Vár Palócföld! 4/3
  A Cserhátban jártunk.
Vár Palócföld! 4/1
 Szeretnél teljesen feltáratlan vidéket megismerni, itt a szomszédban?
prev
next

KerekparosRendorA  nyáron kerékpáros rendőrök is szolgálatot teljesítenek a turisták által leginkább látogatott helyszíneken -mondta Csiszér-Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője Budapesten, a Városligetben.

A biciklis járőrszolgálat fő célja a turisztikailag jelentős területeken a bűncselekmények és a szabálysértések megelőzése, átfogó ellenőrzések végrehajtása, valamint az, hogy állandó demonstratív rendőri jelenlétet biztosítsanak.


Budapesten a Margitszigeten, a belvárosban, a Városligetben, a Római-parton, a Népligetnél, a budai várnegyedben, a budai rakparton és a Gellérthegyen lehet majd látni kerékpáros rendőröket, akik vidéken a Balaton, a Tisza-tó és a Velencei-tó környékén is szolgálatot teljesítenek.


Összesen 60 járőr végzi így a munkáját a nyári szezonban, megjelennek majd a jelentősebb tömegrendezvényeken és fesztiválokon is.


Csiszér-Kovács Viktória beszámolt arról is, hogy nemcsak a kerékpáros járőrszolgálat indul a jó idő közeledtével, de megalakult a Készenléti Rendőrségen egy kerékpárosokat oktató csoport, ami elsősorban a gyerekek biztonságos közlekedésre nevelését szolgálja. Munkájuk során játékos módszerekkel ismertetik majd meg a gyerekeket a közlekedési szabályokkal, a közúti jelzőtáblákkal és a rendőri jelzésekkel. Azt is tervezik, hogy az általános iskolákban, a nyári táborokban és a kerékpáros rendezvényeken ilyen oktatásokat tartanak.