Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Visegrádi 8-as
  80 km-t tekertünk a Visegrádi-hegység aszfaltos útjain.
Zefal Z Sealant defektgátló folyadék.
  Ha nem akarsz sokat foglalkozni a defekttel, kell valami védelem. Nálam ez az idén bizonyított!
Két táska túrázáshoz a New Looxstól
  Ha kicsit ki akarsz tűnni a tömegből.
Keresztül a Dunántúl dombjain és hegyein
  Hungarian (half)Divide élménybeszámoló (2022)
prev
next

gyaszRájuk emlékezve 98 fekete léggömböt engedtek fel rendőrök, polgárőrök és civilek Óbudán, a közlekedési balesetek áldozatainak emlékművénél.

Óberling József, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) főosztályvezetője, az Országos Balesetmegelőzési Bizottság ügyvezető elnöke a rendezvényen azt mondta: a most először megrendezett akció célja így is felhívni a kerékpárosok figyelmét a szabályok betartására, valamint arra, hogy a legtöbbet ők tehetnek testi épségük megvédéséért. Hangsúlyozta: a legfontosabb a láthatóság, vagyis az, hogy a többi közlekedő számára könnyen észrevehető legyen a kerékpáros.

Senki sincs egyedül az úton, a közlekedők olyan társasjátékba szállnak be, amelyben oda kell figyelni egymásra, a kötelezettségeket pedig be kell tartani - fogalmazott az alezredes.

László János, a Magyar Kerékpárosklub képviseletében arról beszélt: önmagában a kerékpározás nem veszélyes, ezért az okokat kell megvizsgálni, hogy miért következnek be a balesetek. Egyik oknak azt nevezte, hogy nagy a sebességkülönbség a járművek között, ezért szükséges, hogy az autósok megengedett legnagyobb sebességét a kerékpárosokéhoz közelítsék. A másik oknak azt nevezte, hogy több helyen még ha akarják, akkor sem látják jól egymást a kerékpárosok és az autósok.

László János ugyancsak azt hangsúlyozta, hogy partnerségre van szükség a közlekedésben.

A rendezvény után rendőrmotorosok felvezetésével kerékpárosok vonultak fel Óbudáról az ORFK Teve utcai székházáig, majd vissza a közlekedési balesetek áldozatainak emlékművéig.

A programsorozat hétfő délelőtt azzal kezdődött, hogy szakmai és civil szervezetek szándéknyilatkozat aláírásával megerősítették elkötelezettségüket a magyar közlekedési kultúra fejlesztése mellett. A rendezvényen Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára felidézte: az ENSZ-közgyűlés 2010 márciusában több mint kilencven ország - köztük Magyarország - támogatásával fogadta el a Cselekvések évtizede a közlekedésbiztonságért 2011-2020 programot. Ebbe illeszkedik a közlekedési kultúra napja is.

Forrás:MTI