Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
prev
next

UCIEgyeztetett a magyar miniszter elnök és a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) elnöke.

Az olimpiai pályakerékpáros versenyek lebonyolítására is alkalmas velodrom építése is szóba került azon a szerda reggeli megbeszélésen, amelyet a magyar miniszterelnök és Brian Cookson, az UCI elnöke folytatott a kormányfő hivatalában.

A találkozón szintén részt vett Polony István, a Magyar Kerékpársportok Szövetségének (MKSZ) elnöke, aki a délelőtti sajtótájékoztatón elmondta: a miniszterelnöktől ígéretet kapott arra, hogy újragondolják a Millenáris Velodrom újjáépítésének terveit. A cél az, hogy átadásakor a budapesti legyen a világ legmodernebb pályakerékpáros csarnoka, amelyben világbajnokságot és olimpiát is lehet rendezni - tette hozzá.

Polony István elárulta: az új koncepció szerint a létesítmény funkcióját helyezik előtérbe a látványos építészeti megoldásokkal szemben, így tudják elérni, hogy ne emelkedjenek a költségek (végre!). A sportvezető hangsúlyozta, hogy a tervezésben felhasználják Brian Cookson azon tapasztalatait, amelyet még akkor szerzett, amikor 16 éven keresztül vezette a Brit Kerékpáros Szövetséget. Az UCI elnöke azt mondta, új beosztásából fakadóan fontos feladatának tekinti, hogy segítse a feltörekvő országokat az infrastrukturális fejlesztések terén.

A sajtótájékoztatón bejelentették azt is, hogy Brian Cookson a nap folyamán később találkozik Borkai Zsolttal, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökével is, akivel áttekintik, hogy a velodrom építése miként segítheti Budapest, illetve Magyarország esetleges 2024-es olimpiai pályázatát.

Brian Cookson és James Carr, az UCI nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetője egy-egy magyar szakemberek által kifejlesztett, lánc helyett Stringbike kerékpárt kapott ajándékba a házigazdáktól.