Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bikepacking stílusról kezdőknek
  Soha nem volt még könnyebb "csak úgy elindulni", egy bringával és néhány táskával.
Thermo kulacsok
  Hőtárolós kulacsok a kellemes folyadék bevitelért.
Cateye Kinetic hátsólámpák
  Három „majdnem féklámpa” a legendás japán gyártótól.
MTF villanybringák Magyarországon
  Új márka a láthatáron.
prev
next

Free-downloadBemutatjuk a Magyar Turizmus Zrt weboldalát kerékpáros szemszögből.

Jártatok már az itthon.hu-n? Ez a Magyar Turizmus Zrt weboldala, amely számunkra bringások számára is érdekes lehet. Nézzük csak:

Főoldalon a „Magyarországról" menüpont alatt az „Aktív időtöltés"-re kattintva, a minket érdeklő témákat érjük el. Gyalogtúrától az extrém túrázásig lehet több témakörben információhoz jutni.

 MTZRTIngyenesKiadványok02

Mi most igazi szakbarbárként a „Kerékpározás" fülre kattintunk. Itt a Kerékpártúra kereső segítségével kereshetünk az országban kerékpártúra ajánlatokat. (Az hogy az elrendezése a holkerekparozzak.hu-ra hasonlít, és sok túra linkje oda mutat az nem a véletlen műve. :) )

Az alatta lévő két menüpontban a kerékpáros vonatozásról, illetve a hegyikerékpározásról lehet aktuális információkhoz jutni.

A cikk címében ingyenes letölthető kiadványokat ígértem. Ezeket a A főoldalról a Magyarországon/Hasznos/Kiadványok menüben lehet elérni. Itt két ismertetőt találtam ami számunkra érdekes lehet, az első az Aktív időtöltés témakör alatt a Bringára fel! - Kerékpártúrák itthon címet viseli. A másik lejjebb a Balaton téma alatt Balaton Aktív Térkép néven fut. A címe kicsit csalóka, de nyisd meg bártan kerékpártúrákat rejt.

Az első kiadvány a Bringára fel! - Kerékpártúrák itthon 12 túrát ajánl. A szöveges leírás illetve a térkép arra nem elegendő, hogy ez alapján teljesítsük a túrát, de figyelemfelhívásnak tökéletes. Ami tetszik benne, nem Budapest, vagy Balaton központú. Hazánk több részéről ajánl útvonalakat.

A második kiadvány a Balatonról szól. Szerencsére nem csak a Balaton kört mutatja be, hanem a tóhoz kapcsolódó egyéb alternatív útvonalakat is. 15+1 túra található a kiadványon (A +1 a Balaton kör). Ez is mint az előző figyelemfelhívásnak tökéletes, de tervezéskor mindenképp szükséges egyéb anyagot is elolvasni.

A kiadványokat nyomtatott formában terjesztik országszerte a Tourinform irodákban, valamint különböző rendezvényeken, kiállításokon.