Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Látni és látszani. Nappal is!
  Az hogy te látsz, nem jelenti azt, hogy téged is látnak.
Okostelefon a balszerencsés bringás védelmében
   Ha egyedül tekersz, ott az esély egy olyan balesetre, amikor senki nem tudja rólad, hol és milyen állapotban fekszel.
Nyugati Bástya kerékpártúra 3/1
   Korán keltünk, hogy az augusztusi forróságot és a budapesti forgalmat minél jobban elkerüljük.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
prev
next

P1040406Tizenhét polgármester fogott össze az EV 6 mielőbbi megépítéséért

A Győrtől Szentendréig terjedő térségből tizenhét Duna-parti település polgármestere írta alá Visegrádon azt a közös nyilatkozatot, amelyben kéri a kormány döntéshozóit az EuroVelo 6 kerékpárút mielőbbi megépítésére.

A visegrádi turisztikai TDM szervezet elnökségi tagjának, Zeller Tibornak a kezdeményezésére, január 14-én tartott polgármesteri találkozón a Duna jobb partján lévő települések közül tizenhét polgármester képviseltette magát. A tanácskozás kiemelt fontosságú volt abból a szempontból, hogy a települések vezetői közös nyilatkozatban szorgalmazzák az EuroVelo 6 kerékpárút mielőbbi megépítését.

A Duna felső szakaszán rendkívül népszerű a Duna menti kerékpárút, amely Németországtól az osztrák–magyar határig folyamatosan biztosítja a biztonságos kerékpározás lehetőségét.

A legújabb osztrák turisztikai statisztikák szerint évente mintegy 400 000 kerékpáros forgalmat regisztrál a Bécset megelőző, illetve az oda beérkező szakaszon. A világ minden tájáról érkező kerékpáros turisták száma viszont a Bécset elhagyó szakaszon már drasztikusan csökken, mindössze ennek tized része, évi mintegy 40 000 fő. A szakértők szerint egyértelműnek tűnik, hogy ennek oka elsősorban a megfelelő minőségű és folyamatos kerékpárút hiánya.

Az EuroVelo 6 kerékpárút elkészültével az útvonal forgalma várhatóan ugrásszerűen megnőne, hiszen a Bécs–Budapest útvonal különleges turisztikai vonzerővel bír elég csak a Szigetközre, a Dunakanyarra, vagy magára Budapestre gondolni. Ez pedig pozitívan hatna az érintett települések vállalkozóinak turisztikai bevételeire.