Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
Kréta kerékpáros körtúra 2020 nyarán 1.rész
  Aki Krétára jön nyaralni, de nem mozdul ki Irkálóból, az baromi nagy hülyeséget csinál.
prev
next

sunset-538287 640Jelentős beruházásokkal támogatják a kerékpározás térnyerését

Újabb jelentős beruházások segítik a kerékpározás térnyerését a 2020-ig tartó fejlesztési időszakban; az EuroVelo 6 Rajka–Budapest szakasza és a Balatoni Bringakör komplex minőségi fejlesztése, valamint regionális és térségi kerékpáros létesítmények telepítése, bővítése mellett lehetőség nyílik települések, településrészek kerékpárosbarát átalakítására is.

Erről Hegmanné Nemes Sára vagyonpolitikáért felelős helyettes államtitkár beszélt a Kerékpárosbarát Település és Munkahely elismerő címek idei díjátadó ünnepségén pénteken Balatonkenesén - tájékoztatott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a kormány továbbra is elkötelezetten támogatja a környezetbarát közlekedési formák térnyerését, így a kerékpározás népszerűsítésében is aktívan részt vesz. Rámutatott: a szükséges infrastruktúra fejlesztése önmagában nem elegendő, a közlekedési szokások megváltoztatása elsősorban a résztvevőkön múlik. A csatlakozók növekvő száma azt mutatja, egyre többen ismerik fel, hogy a tudatos járműválasztás számos előnyt tartogat a közlekedő és a környezete számára is - tette hozzá.

Egyre több a résztvevő

Példaként említette, hogy a Bringázz a Munkába! megmozduláson minden alkalommal több a résztvevő, továbbá egyre több önkormányzat és munkáltató szeretné elnyerni a Kerékpárosbarát Település és Munkahely címet.

Ez utóbbi pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Kerékpáros Magyarország Szövetséggel együttműködve az idén már nyolcadszor hirdette meg, a címeket 30 település és 39 munkahely nyerte el ezúttal. A nyertesek - köztük Balatonkenese - egy éven át viselhetik a „kerékpárosbarát" címet.

A tárca kiemelt, nemzetközi összehasonlításban is rendkívül népszerű rendezvénye az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap - hangzott el a díjátadó ünnepségen.