Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Két táska túrázáshoz a New Looxstól
  Ha kicsit ki akarsz tűnni a tömegből.
Keresztül a Dunántúl dombjain és hegyein
  Hungarian (half)Divide élménybeszámoló (2022)
Schwalbe Hurricane tartós teszt
Már több mint 3 000 km a gumiban.
Bikepacking táskák
  Szerkesztőségünkben landolt egy hatalmas csomag, amelyet kibontva bikepacking táskák tömkelege bukkant elő. Most ezeket mutatjuk be nektek.
Bikepacking stílusról kezdőknek
  Soha nem volt még könnyebb "csak úgy elindulni", egy bringával és néhány táskával.
prev
next

sunset-538287 640Jelentős beruházásokkal támogatják a kerékpározás térnyerését

Újabb jelentős beruházások segítik a kerékpározás térnyerését a 2020-ig tartó fejlesztési időszakban; az EuroVelo 6 Rajka–Budapest szakasza és a Balatoni Bringakör komplex minőségi fejlesztése, valamint regionális és térségi kerékpáros létesítmények telepítése, bővítése mellett lehetőség nyílik települések, településrészek kerékpárosbarát átalakítására is.

Erről Hegmanné Nemes Sára vagyonpolitikáért felelős helyettes államtitkár beszélt a Kerékpárosbarát Település és Munkahely elismerő címek idei díjátadó ünnepségén pénteken Balatonkenesén - tájékoztatott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a kormány továbbra is elkötelezetten támogatja a környezetbarát közlekedési formák térnyerését, így a kerékpározás népszerűsítésében is aktívan részt vesz. Rámutatott: a szükséges infrastruktúra fejlesztése önmagában nem elegendő, a közlekedési szokások megváltoztatása elsősorban a résztvevőkön múlik. A csatlakozók növekvő száma azt mutatja, egyre többen ismerik fel, hogy a tudatos járműválasztás számos előnyt tartogat a közlekedő és a környezete számára is - tette hozzá.

Egyre több a résztvevő

Példaként említette, hogy a Bringázz a Munkába! megmozduláson minden alkalommal több a résztvevő, továbbá egyre több önkormányzat és munkáltató szeretné elnyerni a Kerékpárosbarát Település és Munkahely címet.

Ez utóbbi pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Kerékpáros Magyarország Szövetséggel együttműködve az idén már nyolcadszor hirdette meg, a címeket 30 település és 39 munkahely nyerte el ezúttal. A nyertesek - köztük Balatonkenese - egy éven át viselhetik a „kerékpárosbarát" címet.

A tárca kiemelt, nemzetközi összehasonlításban is rendkívül népszerű rendezvénye az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap - hangzott el a díjátadó ünnepségen.