Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Hogyan kerüljük meg a Balatont kezdőként?
Tanácsok kezdő túrakerékpárosoknak.
Vár Palócföld! 4/4
  Várnak a Mátra ösvényei.
Vár Palócföld! 4/3
  A Cserhátban jártunk.
Vár Palócföld! 4/1
 Szeretnél teljesen feltáratlan vidéket megismerni, itt a szomszédban?
Látni és látszani. Nappal is!
  Az hogy te látsz, nem jelenti azt, hogy téged is látnak.
prev
next

1ÉjszakaÉjszaka egész más az erdei világ, nem biztos, hogy haza találsz.

A napokban egy biciklis telefonált be a rendőrségre, hogy elkeveredett a Vértesben, és nem talál ki a sötétben – így riasztották október 5-én este nyolc óra tájt a két körzeti megbízottat, akik épp a Móri Bornapokon voltak gyalogos szolgálatban.

A kerékpáros telefonja által megadott GPS koordináták, alapján tudták behatárolni, hogy a Vértes melyik oldalán van. Amikor elérték a hozzá vélhetően legközelebbi aszfaltos utat, próbálták a kerékpárost a sziréna illetve a duda segítségével irányba állítani, de az erdő nagyon visszhangos, így a sziréna, duda, fütty is „eltévedt", nem tudta megállapítani, melyik irányból jönnek a hangok. A térerő sem volt a legjobb így a telefon vonal folyamatosan szakadozott.

A bajba jutott kerékpáros egy magasleshez ért, aminél a rendőrök kérésére megállt. A körzeti megbízottak gyalog folytatták tovább a keresést, amíg már a hangjukat egyre erőteljesebben hallotta bringás.

Két és fél óra telt el, mire megtalálták a biciklist. Levitték az autójához, amit 8-10 kilométerre hagyott, Csákberény közelében.

A cikk a FEOL híradása alapján készült.