Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Nyugati Bástya kerékpártúra 3/1
   Korán keltünk, hogy az augusztusi forróságot és a budapesti forgalmat minél jobban elkerüljük.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
prev
next

1ÉjszakaÉjszaka egész más az erdei világ, nem biztos, hogy haza találsz.

A napokban egy biciklis telefonált be a rendőrségre, hogy elkeveredett a Vértesben, és nem talál ki a sötétben – így riasztották október 5-én este nyolc óra tájt a két körzeti megbízottat, akik épp a Móri Bornapokon voltak gyalogos szolgálatban.

A kerékpáros telefonja által megadott GPS koordináták, alapján tudták behatárolni, hogy a Vértes melyik oldalán van. Amikor elérték a hozzá vélhetően legközelebbi aszfaltos utat, próbálták a kerékpárost a sziréna illetve a duda segítségével irányba állítani, de az erdő nagyon visszhangos, így a sziréna, duda, fütty is „eltévedt", nem tudta megállapítani, melyik irányból jönnek a hangok. A térerő sem volt a legjobb így a telefon vonal folyamatosan szakadozott.

A bajba jutott kerékpáros egy magasleshez ért, aminél a rendőrök kérésére megállt. A körzeti megbízottak gyalog folytatták tovább a keresést, amíg már a hangjukat egyre erőteljesebben hallotta bringás.

Két és fél óra telt el, mire megtalálták a biciklist. Levitték az autójához, amit 8-10 kilométerre hagyott, Csákberény közelében.

A cikk a FEOL híradása alapján készült.