Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Az északi Tisza-tó kör
  Egy kevesek által ismert részt mutatunk be.
Az erdőtörvény bringás szemmel
Nézzük a minket, bringásokat érintő részt.
Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
prev
next

BuBiadokkoloban2014. szeptember 8-án, hétfőn elindul a fővárosi közbringarendszer, a Bubi.

Véget ért a nyilvános próbaüzem, ezért 2014. szeptember 8-ától, hétfőtől mindenki számára elérhető lesz a közbringarendszer. A fővárosiak jelentős részének már ismerősek a Bubi gyűjtőállomások és a zöld kerékpárok, hiszen több hónapja árválkodtak a kerékpárok a dokkolókban, csak éppen használni nem lehetett őket. Sokan mondták, hogy ott fognak szétrozsdásodni, de szerencsére nem nekik lett igazuk.

A tesztelők a nyilvános próbaüzemben a kerékpárokon kívül a köréjük épített rendszer valamennyi funkcióját kipróbálták, és jelezték tapasztalataikat. A felmerülő kisebb hibákat kijavították. Így a BuBi átadása a közösségnek a mai napon megtörténhet.

A visszajelzések alapján a BKK számos kisebb kényelmi fejlesztést végez még a kerékpárokon a következő hetekben, ezek azonban nem akadályozzák a rendszer használatát, mivel kényelmi szintet javító fejlesztések.

Ha tetszik, használd!

Jegyeket, bérleteket!
A nagy érdeklődéssel és várakozással kísért közbringarendszer indulásakor számos kedvezményt nyújtunk a kerékpározni vágyóknak.

 • Az év végéig (2014. december 31-ig) használható, kedvezményes 3000 forintos Bubi Start bérletet váltható, amiből 1500 forint felhasználható a félórás ingyenes használaton túl fizetendő díjakra, a bérlet 2014. december 31-éig érvényes.
 • Jövőévtől egy indulási akció keretében (az akció visszavonásáig) az éves bérletet 18.900 forint helyett 12.000 forintért (5000 Ft felhasználható kerettel), a féléves bérletet pedig 12.500 Ft helyett 8000 forintért (3000 Ft felhasználható kerettel) vásárolható meg.
 • Az éves BKK-bérlettel rendelkezőknek 50%-os kedvezményt kapnak az éves Bubi bérlet árából.
 • Tömegközlekedési szemeszterbérlettel rendelkező köz- és felsőoktatásban tanulók a féléves a bérletet 20% kedvezménnyel vásárolhatják meg.

A fenti bérletek a BKK ügyfélközpontjaiban válthatók meg (Deák Ferenc tér M, Kelenföld vasútállomás M, Keleti pályaudvar M, BKK központi ügyfélszolgálat Rumbach Sebestyén utca).

 • Az alkalmi felhasználók 24 órás, 72 órás vagy 168 órás (heti)jeggyel próbálhatják ki a közbringát. Ezekhez az indulástól 2014. szeptember 22-éig szintén nagyon jutányos áron, mindössze 100 forintért juthatnak a Bubi weboldalán, vagy az érintőképernyős termináloknál.

Jegyet vásárolni nem minden gyűjtőállomáson, hanem csak a 31 – a honlapon található térképen pirossal jelölt – érintőképernyős terminállal rendelkező állomáson lehet, ahol helyben bankkártyával tudnak fizetni mindenféle előzetes regisztráció vagy szerződéskötés nélkül.

A kedvezményes jegyek vásárlásakor 25.000 forint kauciót zárolunk a felhasználó bankkártyáján, de ha a rendszert csak a 30 perces díjmentes időszakokban használja (például 29 percig), akkor a mindössze a jegy árával csökkentett összeget, azaz 24.900 Ft-ot visszakap a jegy érvényességi idejének lejártával, a banki tranzakció néhány napos átfutása után!

 Bubi meg en

Bubi használata

 • A jegyek és bérletek érvényességi ideje alatt a rendszer alkalmanként legfeljebb 30 perces időtartamban díjmentesen, korlátlan számban használható.
 • A bicikli visszavétele után ugyanazzal a Bubi kártyával tíz perc eltelte után vehető ki újra bicikli.
   • Tehát a vissza rakom és újat veszek, az darabosan működik. Lehet hogy váró székeket is kellene telepíteni a dokkolók mellé?
 • 30 percet meghaladó folyamatos használat után használati díjat kell fizetni. Ami elég combos összeg, 60 pec használat 500 Ft, másfél óra 1000 Ft, két óra 1500 Ft. Ha nagyon belefeledkezel a BuBi tekerésébe, az neked akár 2000 Ft/félóra használatot is jelenthet! Részletek a BuBi oldalán.
 • Egy jeggyelakár 4 kerékpár is elvihető, de ekkor kerékpáronként 25.000 Ft kauciót zárolunk az ügyfél bankkártyáján, amit a jegy érvényességi idejének lejártával kap vissza a használati díjak levonásával csökkentett összegben.

Jó BuBizást mindenkinek!