Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
Kréta kerékpáros körtúra 2020 nyarán 1.rész
  Aki Krétára jön nyaralni, de nem mozdul ki Irkálóból, az baromi nagy hülyeséget csinál.
prev
next

BuBiadokkoloban2014. szeptember 8-án, hétfőn elindul a fővárosi közbringarendszer, a Bubi.

Véget ért a nyilvános próbaüzem, ezért 2014. szeptember 8-ától, hétfőtől mindenki számára elérhető lesz a közbringarendszer. A fővárosiak jelentős részének már ismerősek a Bubi gyűjtőállomások és a zöld kerékpárok, hiszen több hónapja árválkodtak a kerékpárok a dokkolókban, csak éppen használni nem lehetett őket. Sokan mondták, hogy ott fognak szétrozsdásodni, de szerencsére nem nekik lett igazuk.

A tesztelők a nyilvános próbaüzemben a kerékpárokon kívül a köréjük épített rendszer valamennyi funkcióját kipróbálták, és jelezték tapasztalataikat. A felmerülő kisebb hibákat kijavították. Így a BuBi átadása a közösségnek a mai napon megtörténhet.

A visszajelzések alapján a BKK számos kisebb kényelmi fejlesztést végez még a kerékpárokon a következő hetekben, ezek azonban nem akadályozzák a rendszer használatát, mivel kényelmi szintet javító fejlesztések.

Ha tetszik, használd!

Jegyeket, bérleteket!
A nagy érdeklődéssel és várakozással kísért közbringarendszer indulásakor számos kedvezményt nyújtunk a kerékpározni vágyóknak.

 • Az év végéig (2014. december 31-ig) használható, kedvezményes 3000 forintos Bubi Start bérletet váltható, amiből 1500 forint felhasználható a félórás ingyenes használaton túl fizetendő díjakra, a bérlet 2014. december 31-éig érvényes.
 • Jövőévtől egy indulási akció keretében (az akció visszavonásáig) az éves bérletet 18.900 forint helyett 12.000 forintért (5000 Ft felhasználható kerettel), a féléves bérletet pedig 12.500 Ft helyett 8000 forintért (3000 Ft felhasználható kerettel) vásárolható meg.
 • Az éves BKK-bérlettel rendelkezőknek 50%-os kedvezményt kapnak az éves Bubi bérlet árából.
 • Tömegközlekedési szemeszterbérlettel rendelkező köz- és felsőoktatásban tanulók a féléves a bérletet 20% kedvezménnyel vásárolhatják meg.

A fenti bérletek a BKK ügyfélközpontjaiban válthatók meg (Deák Ferenc tér M, Kelenföld vasútállomás M, Keleti pályaudvar M, BKK központi ügyfélszolgálat Rumbach Sebestyén utca).

 • Az alkalmi felhasználók 24 órás, 72 órás vagy 168 órás (heti)jeggyel próbálhatják ki a közbringát. Ezekhez az indulástól 2014. szeptember 22-éig szintén nagyon jutányos áron, mindössze 100 forintért juthatnak a Bubi weboldalán, vagy az érintőképernyős termináloknál.

Jegyet vásárolni nem minden gyűjtőállomáson, hanem csak a 31 – a honlapon található térképen pirossal jelölt – érintőképernyős terminállal rendelkező állomáson lehet, ahol helyben bankkártyával tudnak fizetni mindenféle előzetes regisztráció vagy szerződéskötés nélkül.

A kedvezményes jegyek vásárlásakor 25.000 forint kauciót zárolunk a felhasználó bankkártyáján, de ha a rendszert csak a 30 perces díjmentes időszakokban használja (például 29 percig), akkor a mindössze a jegy árával csökkentett összeget, azaz 24.900 Ft-ot visszakap a jegy érvényességi idejének lejártával, a banki tranzakció néhány napos átfutása után!

 Bubi meg en

Bubi használata

 • A jegyek és bérletek érvényességi ideje alatt a rendszer alkalmanként legfeljebb 30 perces időtartamban díjmentesen, korlátlan számban használható.
 • A bicikli visszavétele után ugyanazzal a Bubi kártyával tíz perc eltelte után vehető ki újra bicikli.
   • Tehát a vissza rakom és újat veszek, az darabosan működik. Lehet hogy váró székeket is kellene telepíteni a dokkolók mellé?
 • 30 percet meghaladó folyamatos használat után használati díjat kell fizetni. Ami elég combos összeg, 60 pec használat 500 Ft, másfél óra 1000 Ft, két óra 1500 Ft. Ha nagyon belefeledkezel a BuBi tekerésébe, az neked akár 2000 Ft/félóra használatot is jelenthet! Részletek a BuBi oldalán.
 • Egy jeggyelakár 4 kerékpár is elvihető, de ekkor kerékpáronként 25.000 Ft kauciót zárolunk az ügyfél bankkártyáján, amit a jegy érvényességi idejének lejártával kap vissza a használati díjak levonásával csökkentett összegben.

Jó BuBizást mindenkinek!