Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
prev
next

bubi01Ettől a hírtől eldobtuk az agyunkat.

Az alábbi cikket a HVG oldalán találtuk.

A HVG oldalán olvasható, hogy az összes BuBi kerekén lecserélik a gumikat. Így a bringa akár 1! kg-al is könnyebb lehet. Nem is beszélve arról, hogy könnyebb lesz tekerni.

A kerékcsere 10 000 000 Ft-ba fog kerülni, amit a vállalkozó cég fizet.

Eddig a hír és most matekoljunk egy kicsit.

Egy kerékpárra fordított költség:

10 000 000 Ft /1100 db = 9091 Ft/db

Na ez szép kis összeg, ha pesszimista vagyok és ekkora tételnél a két tömör gumi árát összesen 500 Ft-ra veszem, és ezt levonom az előbbi árból, az azt jelenti, hogy egy bringán a munkadíj hozzávetőleg 8591 Ft amiben benne van egyéb járulékos költség, pl a bringák szállítása is.

Na most nézzük meg egy bringabolt szervízárait Budapesten. Azt láthatjuk, hogy kerékpáron a külső/belső csere 200-1300 Ft között mozog. Már értitek miért is dobtuk el az agyunkat a hír hallatán. Az 1300 Ft-os piaci ár mellett ez a 8600 Ft, mintha kicsit túlárazott lenne nem? (Csekély 660%-al.)

Szóval ennyi pénzért én is szívesen kicserélném a gumikat! Meg van még egy két bringabolt tulajdonos, aki szívesen bólintana erre az üzletre. Akár 4000 Ft/kerékpár áron is...