Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Nyugati Bástya kerékpártúra 3/1
   Korán keltünk, hogy az augusztusi forróságot és a budapesti forgalmat minél jobban elkerüljük.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
prev
next

RendrSpeciális megjelölést kaphat kerékpárjára ingyen minden tiszaújvárosi, így a rendőrség könnyebben megtalálhatja az ellopott járműveket. 

Szabó-Berdár Csilla, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t arról tájékoztatta, hogy Tiszaújváros jellemzően kerékpáros város, rengetegen választják közlekedési eszközként a biciklit, ezért dolgozta ki a kerékpárlopások megelőzésére, valamint a jogsértések elkövetőinek felderítéséért a helyi rendőrkapitányság a város vezetésével közösen a bűnmegelőzési projektet, amely kellő védelmet jelenthet.

A rendszer lényege egy olyan pasztában rejlik, amelynek segítségével gyakorlatilag bármilyen felületen képezhető jelölés, amellyel az adott tárgy egyedileg azonosítható: a jelölőpaszta száradásakor szinte beleég az anyagba.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság elgondolása alapján a városlakók kerékpárjait ezen eljárással védik, a megjelölt biciklik adatait egy számítógépes program rögzíti, ami tartalmazza a tulajdonos nevét és elérhetőségét. A jelöléssel egyidejűleg a kerékpár tulajdonosának kiállítanak egy úgynevezett kerékpár-igazolványt is, amely tartalmazza ezeket az adatokat.

Rendőri ellenőrzéskor a kerékpáron lévő egyedi azonosítót UV-fénnyel világítják meg, így a járőr azonnal lekérdezheti a kerékpár adatait és tulajdonosát - tette hozzá Szabó-Berdár Csilla.

Forrás: MTI