Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
Cateye Micro Wireless computer
  Avagy van-e hagyományos kerékpáros computerekre szükség az okostelefonok világában?
Cube Cargo Hybrid
  Egy igazi különlegességet sikerült a tavasszal kipróbálni, amelynek a tapasztalatait megosztom most veletek.
prev
next

RendrSpeciális megjelölést kaphat kerékpárjára ingyen minden tiszaújvárosi, így a rendőrség könnyebben megtalálhatja az ellopott járműveket. 

Szabó-Berdár Csilla, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t arról tájékoztatta, hogy Tiszaújváros jellemzően kerékpáros város, rengetegen választják közlekedési eszközként a biciklit, ezért dolgozta ki a kerékpárlopások megelőzésére, valamint a jogsértések elkövetőinek felderítéséért a helyi rendőrkapitányság a város vezetésével közösen a bűnmegelőzési projektet, amely kellő védelmet jelenthet.

A rendszer lényege egy olyan pasztában rejlik, amelynek segítségével gyakorlatilag bármilyen felületen képezhető jelölés, amellyel az adott tárgy egyedileg azonosítható: a jelölőpaszta száradásakor szinte beleég az anyagba.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság elgondolása alapján a városlakók kerékpárjait ezen eljárással védik, a megjelölt biciklik adatait egy számítógépes program rögzíti, ami tartalmazza a tulajdonos nevét és elérhetőségét. A jelöléssel egyidejűleg a kerékpár tulajdonosának kiállítanak egy úgynevezett kerékpár-igazolványt is, amely tartalmazza ezeket az adatokat.

Rendőri ellenőrzéskor a kerékpáron lévő egyedi azonosítót UV-fénnyel világítják meg, így a járőr azonnal lekérdezheti a kerékpár adatait és tulajdonosát - tette hozzá Szabó-Berdár Csilla.

Forrás: MTI