Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Kezdő kerékpáros túrázók kalauza 1. rész A túra megtervezése
Ebben a részben adunk néhány tanácsot az első kerékpártúráid megtervezéséhez.
Az északi Tisza-tó kör
  Egy kevesek által ismert részt mutatunk be.
Az erdőtörvény bringás szemmel
Nézzük a minket, bringásokat érintő részt.
Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
prev
next

BuBiDokkAugusztus 31-ig meghosszabbítják a BuBi nyilvános tesztelését.

Augusztus 31-ig meghosszabbítják a Budapest Bicikli (BuBi) közösségi kerékpáros rendszer júliusban kezdődött próbaüzemét - derül ki a nyilvános tesztben résztvevőknek pénteken küldött e-mailből. A fejlesztő T-Systems Magyarország ugyancsak pénteken azt közölte, hogy a hónap végéig lezárul a BuBi rendszerének véglegesítése.

Az MTI az ügyben kereste a Budapesti Közlekedési Központot (BKK), ahol későbbre ígértek tájékoztatást.

A fejlesztő T-Systems Magyarország szintén pénteken azt közölte az MTI-vel, hogy megkezdődött a rendszer véglegesítése a kétezer ember részvételével zajló tesztüzemben kapott visszajelzések alapján. Jelenleg a kártyás fizetési mód véglegesítésén és tesztelésén, valamint a gyűjtőállomásokkal történő összehangolásán dolgoznak, hogy "a hamarosan induló éles üzemben" stabil legyen a rendszer.

A nyilvános próbaüzem ideje alatt felmerült hibák javítását augusztus 29-éig lezárják - írták, hozzátéve, hogy a tesztelők túlnyomórészt kedvező tapasztalatokról számoltak be.

A Mol BuBi egy közösségi kerékpáros rendszer, amelynek lényege, hogy a városban felállított 76 gyűjtőállomás bármelyikéről bérbe lehet venni az 1100 kerékpár egyikét, és azt bármely állomáson használat után le lehet adni.

A BKK július 14-én hirdette meg a rendszer első nyilvános próbaüzemét ezer fős kerettel, a próbát augusztus 2-án két héttel meghosszabbította, és újabb ezer főre terjesztette ki.

Forrás:MTI

Véleményünk szerint (holkerekparozzak.hu) a BuBi idei indulása kérdéses, sőt valószínűleg több vidéki rendszer hamarabb fog elindulni, mint a budapesti.