Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Vár Palócföld! 4/1
 Szeretnél teljesen feltáratlan vidéket megismerni, itt a szomszédban?
Látni és látszani. Nappal is!
  Az hogy te látsz, nem jelenti azt, hogy téged is látnak.
Okostelefon a balszerencsés bringás védelmében
   Ha egyedül tekersz, ott az esély egy olyan balesetre, amikor senki nem tudja rólad, hol és milyen állapotban fekszel.
Nyugati Bástya kerékpártúra 3/1
   Korán keltünk, hogy az augusztusi forróságot és a budapesti forgalmat minél jobban elkerüljük.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
prev
next

ferden-parkolas-kiskepA BKK közleménye következik.

A kerékpárosok biztonsága érdekében egyre több helyen vezetjük be a ferdén tolatva parkolást a belvárosban

A Bubi közbringarendszer megvalósításával párhuzamosan a BKK folytatja a belváros komplex kerékpárosbarát fejlesztését, melynek célja, hogy a kerékpározás, az autós forgalom és a parkolás egyaránt a mainál biztonságosabbá váljék. A fejlesztés kilenc kerületet, összesen 30 fő- és gyűjtőútszakaszt érint, 64 egyirányú utca megnyitását, 60 jelzőlámpás csomópont korrekcióját, 1600 férőhelynyi kerékpártámaszt kihelyezését, valamint 20 kisebb forgalmirend-módosítást foglal magában.

A ferdén tolatva parkolást a kétirányú kerékpározásra megnyitott egyirányú utcákban alkalmazzuk, ugyanis a tapasztalatok szerint nagyobb biztonságot jelent a közlekedők számára. A gépjárművezetők induláskor helyzetükből adódóan mindkét irányban belátják azt az útszakaszt, ahova kihajtani készülnek, így a kerékpárral közlekedőket is jobban észreveszik.

 kerekparos-300x225

A kétirányú kerékpáros forgalom számára megnyíló utcákban a ferde parkolás iránya sok esetben megfordul. Az intézkedés célja, hogy a parkolásból elinduló járművek vezetői jobban rálássanak az adott útszakaszra, ezzel is növelve a forgalombiztonságot. Ugyan szokatlan lehet tolatva, ferdén parkolni, de ne feledjük, hogy ennél a műveletnél a tükrök segítségével maximálisan rálátunk az érintett útszakaszra, illetve a kerékpárosok által használt, a parkoló autók melletti sávra. A menetirány szerinti kiálláskor pedig a járművezető közvetlenül, nagy szögben és láthatja az útszakaszt és a közeledő kerékpárost.

A tolatva parkolásról az eddig érkezett, mind a kerékpárosok, mind az autósok véleményét tükröző visszajelzések pozitívak, ezek a rendszer bevezetésének szükségességéről szóltak. 


Azokon a helyszíneken, ahol bevezetjük az új forgalmi rendet, „Kérjük, segítse a tolatva parkolást!" feliratú tájékoztató táblát helyezünk ki a gépjárművezetők számára.

Forrás: BKK sajtóközlemény