Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
Kréta kerékpáros körtúra 2020 nyarán 1.rész
  Aki Krétára jön nyaralni, de nem mozdul ki Irkálóból, az baromi nagy hülyeséget csinál.
prev
next

01EV13Átadják az Eorovelo 13 magyarországi szakaszát, amely a Vasfüggöny magyarországi vonala mentén halad.

Az egykori keleti és nyugati blokk határtérségét összekötő ún. "Vasfüggöny Nyomvonal" 2009-ben vált az Eurovelo nemzetközi kerékpárturisztikai útvonalhálózat részévé. Eza nyomvonal az Északi-tengertől egészen Törökországig fűzi fel az egykori vasfüggöny mentén található - zömében jó környezeti állapotban lévő - periferiális területeket.

EV13Az Eurovelo 13 nyomvonala (A színkódok mutatják a már elkészült, illetve folamatban lévő szakaszokat)

A nyomvonalnak része az Ausztria és Magyarország közötti határ is, amely már most is jól kerékpározható útvonalon vezet. A Kerékpáros Magyarország Szövetség, mint az Európai Unió SEE-programja "Iron Curtain Trail"-projektjének partnere megállapodott a Fertő-Hanság Nemzeti Parkkal, hogy a frissen felújított Fertő-tó körüli kerékpárútra kihelyezik az Eurovelo-útvonalat jelző táblákat, így már hazánkban is megjelentek az első EV13-táblák.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával a tavasz során a magyar-osztrák határszakasz fennmaradó magyar oldali szakaszai is kitáblázásra kerültek, így - mivel az osztrák oldalon is megvalósult a táblázás - a több mint 10.000 kilométeres útvonal ezen szakasza átadásra kerülhet.

Erre a Páneurópai Piknik 25. évfordulójára szervezett állami ünnepségsoroza részeként kerül sor. Az ünnepségen magyar, osztrák és szlovák vendégek, valamint az Európai Kerékpáros Szövetség képviselője nyitják majd meg hivatalosan az elkészült útvonalat.

00EV13

A megnyitót egy kétnapos kerékpártúra követ, melyen a résztvevők Szentgotthárdig végigtekernek a frissen átadott útvonalon.

Ezzel együtt Szentgotthárdon augusztus 20-22-iközött az I. EuroVelo-fesztivál során egy napos biciklitúrák, valamint kulturális programok várják majd az érdeklődőket.

További információkat az útvonalról és a túráról hamarosan közöljük.