Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bikepacking táskák
  Szerkesztőségünkben landolt egy hatalmas csomag, amelyet kibontva bikepacking táskák tömkelege bukkant elő. Most ezeket mutatjuk be nektek.
Bikepacking stílusról kezdőknek
  Soha nem volt még könnyebb "csak úgy elindulni", egy bringával és néhány táskával.
Thermo kulacsok
  Hőtárolós kulacsok a kellemes folyadék bevitelért.
Cateye Kinetic hátsólámpák
  Három „majdnem féklámpa” a legendás japán gyártótól.
prev
next

KozossegiKerekparTovább késik a BuBi indulása, Hévizen elindult a HeBi.

Esztergomban már tavaly óta működik a 6 állomásból és 60 kerékpárból álló közösségi kerékpárkölcsönző rendszer az EBI. A Kölcsönzés díja 200 Ft/ félóra, az első két félórában.

 EBIEBI az első

Szegeden idén márciusban sikerült a lakosoknak átadni a 12 állomásból és 100 kerékpárból álló bérbringa rendszert. A kölcsönzés díja 200 Ft/ óra négy óra használatig.

 CityBikeCity Bike a második

Szóval a vidéki városokban szép csendesen elindult és működik a rendszer.

Budapesten a nagy dobpergések közepette beharangozott Bubi, viszont még továbbra sem indult el, csak kikerültek a dokkolókba az élénkzöld színű kerékpárok. Végső átadási határidőt még mindig nem tudnak adni, a 76 gyűjtőállomásból és 1100 kerékpárból álló rendszerre.

 BuBiBuBi ami jelenleg csak pózolásra jó

Bár a sajtó közleményekben a BKK csak szoftveres finomhangolást sugall, úgy tűnik az immár egy hónapja tartó probléma, mégsem olyan kicsi. Lehet, hogy túl bonyolultra (fedélzeti számítógép, érintőképernyős terminál, mobiltelefonos kölcsönzés, speciális parkolási, vészleadási funkciók) sikerült a program?

Sajtó hírek szerint viszont hazánkban egy újabb rendszert adtak át, mégpedig Hévízen. A fantáziadús HeBi névre hallgató rendszer a városban négy helyen elérhető, és összesen 30 kerékpárral indult el.

 HeBiHeBi a harmadik

Az idén októberig ingyenesen, csupán 1000 Ft-os kaucióval, utána a tervek szerint óránként 300 Ft alatti díjjal fog üzemelni kölcsönző.

Győr városa szintén bejelentette hasonló rendszer kiépítését. Pénzük már meg van rá, most várják a közbeszerzésre az ajánlatok beérkezését. A terveikben 6 gyűjtő állomáson 50 kerékpár üzemeltetése szerepel. Lehet hogy hamarabb fognak üzemelni, mint a BuBi?

Ha valaki közelebbről megnézi, annak egyből szemébe ötlik, hogy kis hazánkban működőképes rendszert eddig csak a magyar Neuzer Kft-nek sikerült létre hoznia. Még a hatalmas pénzekből ga(rá)zdálkodó BuBi konzorcium még mindig nem tudott felmutatni átadott működőképes rendszert.

Fotók: Ebi, Bkk, szegedma.hu, zaol.hu