Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
prev
next

tn496c0Mintegy 270-en teljesítették a Honvédelmi Minisztérium (HM) és a Magyar Honvédség által idén is megszervezett, Balatont megkerülő "Tekerj a sereggel" elnevezésű kerékpártúrát a hétvégén.

Szombaton és vasárnap a katonák mellett jelentős számú civil is kerékpározott. A túrán részt vett többek között Siklósi Péter, a HM védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkára, valamint Juha Pallaspuro ezredes, finn véderő attasé.

A kétnapos kerékpártúrán szombaton Keszthelyről indultak el a biciklisek, vasárnap pedig a déli parton kerékpározva érkezett vissza a csapat a rajtállomásra.

A Balaton körüli kerékpárúton a résztvevők számára frissítőpontokat és ingyenes kerékpárjavítást biztosítottak a szervezők. Minden résztvevő önállóan, saját képességének megfelelően, a KRESZ szabályai szerint teljesítette a túrát, az útvonalon külön rendőri biztosítás nem volt.

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség szervezésében először 2012 tavaszán, a "Katonák Hősök - Hagyomány és megújulás" című programsorozat keretében vehettek részt az érdeklődők kerékpártúrán a Balaton körül. Azóta Vas és Fejér megyében is rendeztek hasonló programot.

Fotó: Véssey Endre