Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Két táska túrázáshoz a New Looxstól
  Ha kicsit ki akarsz tűnni a tömegből.
Keresztül a Dunántúl dombjain és hegyein
  Hungarian (half)Divide élménybeszámoló (2022)
Schwalbe Hurricane tartós teszt
Már több mint 3 000 km a gumiban.
Bikepacking táskák
  Szerkesztőségünkben landolt egy hatalmas csomag, amelyet kibontva bikepacking táskák tömkelege bukkant elő. Most ezeket mutatjuk be nektek.
Bikepacking stílusról kezdőknek
  Soha nem volt még könnyebb "csak úgy elindulni", egy bringával és néhány táskával.
prev
next

tn496c0Mintegy 270-en teljesítették a Honvédelmi Minisztérium (HM) és a Magyar Honvédség által idén is megszervezett, Balatont megkerülő "Tekerj a sereggel" elnevezésű kerékpártúrát a hétvégén.

Szombaton és vasárnap a katonák mellett jelentős számú civil is kerékpározott. A túrán részt vett többek között Siklósi Péter, a HM védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkára, valamint Juha Pallaspuro ezredes, finn véderő attasé.

A kétnapos kerékpártúrán szombaton Keszthelyről indultak el a biciklisek, vasárnap pedig a déli parton kerékpározva érkezett vissza a csapat a rajtállomásra.

A Balaton körüli kerékpárúton a résztvevők számára frissítőpontokat és ingyenes kerékpárjavítást biztosítottak a szervezők. Minden résztvevő önállóan, saját képességének megfelelően, a KRESZ szabályai szerint teljesítette a túrát, az útvonalon külön rendőri biztosítás nem volt.

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség szervezésében először 2012 tavaszán, a "Katonák Hősök - Hagyomány és megújulás" című programsorozat keretében vehettek részt az érdeklődők kerékpártúrán a Balaton körül. Azóta Vas és Fejér megyében is rendeztek hasonló programot.

Fotó: Véssey Endre