Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
Cateye Micro Wireless computer
  Avagy van-e hagyományos kerékpáros computerekre szükség az okostelefonok világában?
Cube Cargo Hybrid
  Egy igazi különlegességet sikerült a tavasszal kipróbálni, amelynek a tapasztalatait megosztom most veletek.
prev
next

tn496c0Mintegy 270-en teljesítették a Honvédelmi Minisztérium (HM) és a Magyar Honvédség által idén is megszervezett, Balatont megkerülő "Tekerj a sereggel" elnevezésű kerékpártúrát a hétvégén.

Szombaton és vasárnap a katonák mellett jelentős számú civil is kerékpározott. A túrán részt vett többek között Siklósi Péter, a HM védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkára, valamint Juha Pallaspuro ezredes, finn véderő attasé.

A kétnapos kerékpártúrán szombaton Keszthelyről indultak el a biciklisek, vasárnap pedig a déli parton kerékpározva érkezett vissza a csapat a rajtállomásra.

A Balaton körüli kerékpárúton a résztvevők számára frissítőpontokat és ingyenes kerékpárjavítást biztosítottak a szervezők. Minden résztvevő önállóan, saját képességének megfelelően, a KRESZ szabályai szerint teljesítette a túrát, az útvonalon külön rendőri biztosítás nem volt.

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség szervezésében először 2012 tavaszán, a "Katonák Hősök - Hagyomány és megújulás" című programsorozat keretében vehettek részt az érdeklődők kerékpártúrán a Balaton körül. Azóta Vas és Fejér megyében is rendeztek hasonló programot.

Fotó: Véssey Endre