Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Zefal Z Sealant defektgátló folyadék.
  Ha nem akarsz sokat foglalkozni a defekttel, kell valami védelem. Nálam ez az idén bizonyított!
Két táska túrázáshoz a New Looxstól
  Ha kicsit ki akarsz tűnni a tömegből.
Keresztül a Dunántúl dombjain és hegyein
  Hungarian (half)Divide élménybeszámoló (2022)
Schwalbe Hurricane tartós teszt
Már több mint 3 000 km a gumiban.
Bikepacking táskák
  Szerkesztőségünkben landolt egy hatalmas csomag, amelyet kibontva bikepacking táskák tömkelege bukkant elő. Most ezeket mutatjuk be nektek.
prev
next

BAM13. alkalommal indult el a kerékpározást népszerűsítő Bringázz a Munkába! (BAM) idei tavaszi kampánya kedden a Föld napján Budapesten, a Kossuth térről.

A május 30-ig tartó kampány nyitórendezvényén Völner Pál, az Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára. László János a Magyar Kerékpárosklub (MK) elnöke, valamint Ungvári Csaba, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója tartott nyitóbeszédet.

Völner Pál elmondta, hogy a kormány kiemelt figyelmet fordít a kerékpáros közlekedés feltételeinek megteremtésére. Az elmúlt években 500 kilométer kerékpárutat adtak át és újítottak meg.

A közeljövőben megkezdődhet az EuroVelo 6 nemzetközi kerékpárút Rajkától Budapest déli agglomerációjáig tartó szakaszának komplex fejlesztése, a főváros a Balatonnal összekapcsoló kerékpárút létesítése, a Balaton körüli bringakör korszerűsítése, kiegészítése.

László János kiemelte, hogy a hét éve tartó BAM kampányhoz egyre többen csatlakoznak, az utóbbi időben Budapesten évi 30-40 százalékkal növekedett a biciklin közlekedők száma.

Az MK adatai szerint a lakosság 45 százaléka használja a kerékpárt közlekedésre. Európában Magyarország az egyik "legkerékpárosabb" ország, Hollandiával és Dániával versenyzünk.

Ungvári Csaba, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója a kampányindítón a vasúttársaság szerepéről szólva elmondta, hogy fejlesztésekkel is segítik a kerékpározás terjedését, évente 360 ezer kerékpáros utast szállítanak, és 2015. végére a 42 új Flirt motorvonat forgalomba állításával a budapesti elővárosban kerékpárokat is lehet majd a vonatokon szállítani.