Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Hogyan kerüljük meg a Balatont kezdőként?
Tanácsok kezdő túrakerékpárosoknak.
Vár Palócföld! 4/4
  Várnak a Mátra ösvényei.
Vár Palócföld! 4/3
  A Cserhátban jártunk.
Vár Palócföld! 4/1
 Szeretnél teljesen feltáratlan vidéket megismerni, itt a szomszédban?
Látni és látszani. Nappal is!
  Az hogy te látsz, nem jelenti azt, hogy téged is látnak.
prev
next

BAM13. alkalommal indult el a kerékpározást népszerűsítő Bringázz a Munkába! (BAM) idei tavaszi kampánya kedden a Föld napján Budapesten, a Kossuth térről.

A május 30-ig tartó kampány nyitórendezvényén Völner Pál, az Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára. László János a Magyar Kerékpárosklub (MK) elnöke, valamint Ungvári Csaba, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója tartott nyitóbeszédet.

Völner Pál elmondta, hogy a kormány kiemelt figyelmet fordít a kerékpáros közlekedés feltételeinek megteremtésére. Az elmúlt években 500 kilométer kerékpárutat adtak át és újítottak meg.

A közeljövőben megkezdődhet az EuroVelo 6 nemzetközi kerékpárút Rajkától Budapest déli agglomerációjáig tartó szakaszának komplex fejlesztése, a főváros a Balatonnal összekapcsoló kerékpárút létesítése, a Balaton körüli bringakör korszerűsítése, kiegészítése.

László János kiemelte, hogy a hét éve tartó BAM kampányhoz egyre többen csatlakoznak, az utóbbi időben Budapesten évi 30-40 százalékkal növekedett a biciklin közlekedők száma.

Az MK adatai szerint a lakosság 45 százaléka használja a kerékpárt közlekedésre. Európában Magyarország az egyik "legkerékpárosabb" ország, Hollandiával és Dániával versenyzünk.

Ungvári Csaba, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója a kampányindítón a vasúttársaság szerepéről szólva elmondta, hogy fejlesztésekkel is segítik a kerékpározás terjedését, évente 360 ezer kerékpáros utast szállítanak, és 2015. végére a 42 új Flirt motorvonat forgalomba állításával a budapesti elővárosban kerékpárokat is lehet majd a vonatokon szállítani.