Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
Kréta kerékpáros körtúra 2020 nyarán 1.rész
  Aki Krétára jön nyaralni, de nem mozdul ki Irkálóból, az baromi nagy hülyeséget csinál.
prev
next

kerekparutHálózattá alakítják a kerékpárútrendszert Nyíregyházán, ahol az utóbbi években több, mint egymilliárd forintot költöttek bicikli-utak építésére.

Kovács Ferenc polgármester, aki hétfőn újabb, a bujtosi városligetben épült kerékpárutat adott át, elmondta: a kerékpárutak bővítése és hálózatba kapcsolása egy fejlesztési program keretében zajlik.


A húsz nyíregyházi utcát érintő programmal egy belvárosi kerékpárút körgyűrű alakul ki, illetve bekapcsolják a hálózatba Sóstógyógyfürdőt és Sóstóhegyet is.

A korábban megépült biciklis utakkal együtt így csaknem 50 kilométer hosszúságú lesz a kerékpárút-hálózat a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen.

Az új biciklis utak kapcsolódnak az elmúlt években megépült, külterületi városrészekre, valamint a szomszédos településekre vezető kerékpárutakhoz is, így a nyírszőlősihez, az orosihoz és a Nyírpazony-Nyírtura közöttihez.

Nyíregyháza környékén a helyi közlekedés segítése mellett idegenforgalmi célokat is szolgáló regionális kerékpárút-hálózatot szeretnének kialakítani a jövőben, és a távlati tervek között szerepel további szomszédos települések, így Kemecse, Kótaj, Nyírtelek, Nagycserkesz, Újfehértó, Nagykálló és Napkor bekötése a biciklis útrendszerbe.

Forrás: MTI