Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

SzellembicikliEgyszerre mementók és a kerékpáros balesetek megelőzésének Magyarországon még formabontónak számító eszközei.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság 2013 tavaszán felhívást tett közzé, amelyben használt, illetve üzemképtelen kerékpárok felajánlására kérték a lakosságot. A gyűjtés eredményeként eddig hét kétkerekűt kaptak.

A kerékpárokat a Szolnoki Műszaki Szakközépiskola diákjai gyakorlati képzés keretében tették alkalmassá a szabadtéri bemutatásra és festették fehérre, míg a munkához szükséges eszközöket az Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Baleset-megelőzési Bizottság biztosította számukra. Az elkészült "szellembicikliket" a napokban Szolnokon, Jászberényben, Tiszafüreden, Mezőtúron és Kunszentmártonban helyezték ki korábbi halálos kimenetelű kerékpáros balesetek helyszínén, illetve forgalmas főútvonalak mentén.

Az akció célja is kettős – fogalmazott az őrnagy, aki szerint nem csupán elgondolkodtató emléket próbáltak állítani a kerékpáros balesetek áldozatainak, hanem hasonló tragédiák megelőzésére, valamint a két és négy keréken közlekedők közötti tolerancia erősítésére is szeretnék - reményeik szerint hatékonyan - felhívni a figyelmet.

Forrás: MTI

MTI Fotó: Bugány János